Taiwan vil sende et team til Europa for å følge utformingen av komponentene i den neste ubåten

I følge det taiwanske avisen Liberty Times, sitert av nettstedet taiwannews.com, Forsvarsdepartementet på den uavhengige øya Taiwan, vil sende et team på 6 ingeniører til Europa for et 11-dagers besøk til Europa i 2020, for å verifisere og overvåke design og produksjon av komponenter beregnet på å utstyre prototypen av den nye klassen ubåter ønsket av taiwanske myndigheter. Et annet team på 6 medlemmer vil utføre det samme oppdraget i USA, denne gangen for et 8-dagers besøk.

Det taiwanske forsvarsdepartementet har faktisk bekreftet å ha sikret servicekontrakter med rundt femten industrigrupper i Europa og USA, for å designe og produsere alt utstyret og elementene som er avgjørende for utformingen av denne prototypen, som drar nytte av et budsjett på $1,5 milliarder. Forsvarsdepartementet har finansiert, i 2019 alene, nesten 250 millioner dollar dedikert til dette programmet, inkludert 120 millioner dollar til bygging av produksjonsinfrastruktur.

Inntil nå var det bare USA som så ut til å ha bestemt seg for å støtte Taipei i å styrke og modernisere sine forsvarsverktøy, for å kunne møte mulig aggresjon fra kontinentet. Men innen det spesifikke feltet for konvensjonelt drevne ubåter eller AIP, har ikke amerikanske verft lenger kompetansen, etter å ha ikke produsert denne typen nedsenkbare siden 60. Taipei måtte henvende seg til andre partnere, som bare kan være i Europa, Japan eller Sør. Korea, de eneste landene som har denne kunnskapen i Vesten. På den annen side, enhver deltakelse eller bistand gitt til Taiwan i et forsvarsprogram risikerer å irritere Beijing, med nøkkelen mulige økonomiske gjengjeldelsestiltak.

Hvis vi skal tro det taiwanske forsvarsdepartementet, ser det ut til at europeerne har bestemt seg for å dele dette oppdraget, for å aldri fremstå som en hovedleverandør av forsvarsteknologi overfor Beijing. Det er også sannsynlig at identiteten til de europeiske industrimennene forblir ukjent for offentligheten, for ikke å provosere de kinesiske myndighetene for mye.

Lett stealth fregatt Taiwan Defense News | Air Independent Propulsion AIP | Militær marinekonstruksjon
Den taiwanske marinen har 6 Kang Ding-klasse lette fregatter avledet fra den franske FLF

Byggingen av prototypen starter i 2020 ifølge Forsvarsdepartementet, og bygget skal starte sine sjøprøver i 2024 eller tidlig i 2025. Det vil bli fulgt av 7 andre enheter forskjøvet til midten av det følgende tiåret. Den taiwanske marinen bruker i dag to ubåter av typen Guppy II fra andre verdenskrig og modernisert til å bli Hai Shih-klassen, og to nederlandske ubåter av typen Zwaardvis anskaffet på 80-tallet, og modernisert til å bli Hai Long-klassen. Den bruker også 4 destroyere og 28 fregatter, for de fleste bygningene som er anskaffet brukt fra den amerikanske marinen (Kidd klasse destroyere, Knox og OH Perry klasse fregatter) samt de 6 lette stealthy fregattene hentet fra Lafayette anskaffet fra Frankrike på 90-tallet, som er de mest moderne bygningene i den taiwanske flåten. Hun påtok nylig byggingen av en ny klasse kystmissilkorvetter.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler