Trump-administrasjonen frigir 400 millioner dollar i militærhjelp til Ukraina

Mange fryktet at bistanden som ble lovet til Ukraina ikke ville dekke kostnadene ved å mobilisere forsvarsmidler for å finansiere de 5 milliarder dollar som er nødvendige for byggingen av muren på grensen mellom USA og Mexico. Dette vil ikke skje, siden president Trump kunngjorde frigivelsen av de to bistandene som ble lovet landet for dette året. Den første på 250 millioner dollar finansiert av Pentagon, og den andre på 141 millioner dollar finansiert av utenriksdepartementet, er beregnet på anskaffelse av ikke-dødelig forsvarsutstyr, inkludert krypterte kommunikasjonssystemer, beskyttelsesballistikk og droner samt offensive systemer , som presisjonssnikskytterrifler, motbatteriradarer og sonobøyer. Til tross for denne bistanden bekrefter utenriksdepartementet at de fortsetter å støtte europeiske forsøk på å finne en fredelig løsning på krisen i Donbass.

En uke tidligere, 7. september, kom Russland og Ukraina til enighet om utveksling av 24 fanger fra begge sider, i et ønske om deeskalering mellom de to landene ønsket av den nye ukrainske presidenten. Blant de løslatte fangene er ukrainske sjømenn som ble tatt til fange under Kerchstredet-hendelsen, og den ukrainske direktøren Oleg Sentsov og journalisten Roman Suschencko; Russiske soldater tatt til fange på ukrainsk territorium så vel som Volodomir Tsemak, den tidligere sjefen for luftvernforsvaret til Donbass, hvis løslatelse forårsaket mye oppstyr, i Kiev, som i Nederland.

Normandie-format Forsvarsnyheter | Konflikt i Donbass | Fullført faktum
Normandie-formatet ble etablert i 2014 for å minnes landingene, og samler Russland, Ukraina, Tyskland og Frankrike.

Hvis Volodymyr Zelensky, den ukrainske presidenten, er klar til fremskritt for å finne en løsning for løsning av konflikten, som for eksempel tilbaketrekning av tunge styrker fra innsatslinjen, ba han imidlertid europeerne om ikke å oppheve sanksjonene mot Moskva før krisen er løst. På dette området er det fortsatt et betydelig gap mellom europeere, amerikanere og ukrainere. Faktisk, hvis europeiske hovedsteder, og spesielt Paris og Berlin, et medlem av Normandie-formatet, forsøker å få slutt på konflikten i Donbass som allerede har forårsaket mer enn 10.000 XNUMX dødsfall på begge sider, tror Kiev og Washington at krisen vil bli løst når Krim skal returneres til Ukraina.

Begge posisjonene har sine dyder og sine feil. Hvis vi kan beskrive den europeiske posisjonen som rimelig, gjør den det likevel mulig å formalisere annekteringen med makt av et territorium som tilhører et suverent land. Motsatt forbyr de amerikanske og ukrainske standpunktene, ved å forbli faste på dette emnet, enhver betydelig fremgang i forhandlingene med Moskva, ettersom det er klart at russiske myndigheter vil stå fast på emnet. Uansett er situasjonen fortsatt kompleks, til og med forvirret, i landet, og sjansene for at en løsning dukker opp er, selv i dag, små.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler