Det amerikanske luftvåpenet vil radikalt endre utviklings- og anskaffelsesplanen for sine kampfly

I et intervju gitt på Defensenews.com, erklærte direktøren for oppkjøp av det amerikanske luftforsvaret, Will Roper, at det amerikanske luftforsvaret forberedte seg på å kunngjøre, 1. oktober, en dyp omveltning i ledelsen av sine utviklings- og anskaffelsesprogrammer. Ingen flere faraoniske programmer med utvikling over to tiår, US Air Force ønsker å gå tilbake til korte design- og produksjonssykluser, selv om det betyr å implementere flere modeller av spesialiserte fly i sin flåte.

Det er intet mer, intet mindre, enn tilbakekomsten av doktriner som var korte på 50-, 60- og 70-tallet, med enheter som hadde kortere livssykluser, og utviklet på noen få år ved å integrere teknologier fra demonstrasjonsprogrammer. Avslutt også de store teoriene om optimalisering av vedlikehold ved å ha en veldig homogen flåte, det ser ut til at Luftforsvaret har vendt tilbake til forestillinger om spesialiserte fly, utviklet for spesifikke oppdrag, og anskaffet i gjennomsnittlige serier på noen få hundre eksemplarer.

F22 Raptor Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Det amerikanske flyvåpenet har bare 186 F22-er i flåten

Denne tilnærmingen tar i utgangspunktet sikte på å utvikle en ny luftoverlegenhetsenhet, FX-programmet, som syntetiserer teknologiene som allerede er stabilisert for øyeblikket, innen en tidsramme på mindre enn 5 år. Dette flyet, ment å erstatte F15C-ene som når grensen for deres potensial, vil støtte de 186 F22-ene i drift. På den annen side skal den utvikles til å ha forenklet vedlikehold og høy tilgjengelighet, noe som langt fra er tilfellet med F22, eller F35 i dag.

Ved denne kunngjøringen kan vi gjette at Will Roper oppfyller Pentagons krav til å ha de nødvendige og tilstrekkelige midlene for å kunne samtidig møte en konflikt i Europa og Stillehavet, med hovedpersoner som har utviklet tunge nye generasjons enheter og derfor tilpasset luftoverlegenhet . Det signerer også, på mer eller mindre mellomlang sikt, den neste nedrevideringen av US Air Forces F35A-format, for å returnere Lockheed-flyet til sin hovedrolle, den som et lett jagerfly beregnet på å erstatte F16, og ikke den som super allsidige fly som det ikke har kapasitet til. Vi kan til og med se en ekte logikk med levetidsforlengelsen til A10.

F35A forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Den ultimate flerflyauraen til F35A vil helt sikkert bli forstyrret av endringen i USAF-doktrinen

Vi må åpenbart nå pressekonferansen 1. oktober for å få de nøyaktige detaljene om disse kommende planene. Faktum er fortsatt at denne kunngjøringen er det absolutte motsatte av europeiske programmer, FCAS som Tempest, både når det gjelder tidsfrister og metodikk. Faktisk, med denne dyptgripende endringen i paradigmer, betyr det amerikanske luftvåpenet at det har til hensikt å forberede seg på en kortsiktig konflikt, som kan oppstå allerede i 2030, hvor europeerne ikke ser for seg å settes i tjeneste før 2035 eller 2040. I tillegg , forlater den ideen om et enkelt fleroppdragsfly til fordel for en flåte av spesialiserte fly, som Kina og Russland, som har fulgt nøyaktig denne metodikken i 2 tiår, med programmene Su34, Su35, Su57, Pak DP russisk side, og den kinesiske JH7, J10, J11, J-16 og J20.

På den annen side, dette ny tilnærming tilsvarer i alle synspunkter den som er foreslått for 2 år innenfor rammen av doktrinen om forsvar med positiv verdivurdering, med spesialiserte enheter, bygget med jevne mellomrom, som dekker hele spekteret av oppdrag, og hvis igangsetting vil være før 2030. Vi kan bare håpe at denne kommende omveltningen over Atlanterhavet vil bringe politikere og industrimenn til å flykte fra den konseptuelle tvangstrøyen som styrer forsvarsplanlegging i dag i Frankrike og i Europa...

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler