Den amerikanske hæren ønsker å utstyre sine helikoptre og droner med langtrekkende missiler

US Army Acquisition Command har sendt ut en forespørsel om informasjon vedr et nytt taktisk missil beregnet på å utstyre sine helikoptre og droner kamp, ​​og hvis rekkevidde ville overstige 30 km, med et uttalt mål om å være over 40 km, og en hastighet nær transoniske terskler. Det nye missilet vil måtte utstyre fly fra Future Vertical Lift-programmet, samt eksisterende helikoptre, inkludert AH64 Apache, men også UH60 Black Hawk og CH47 Chinook. Den skal kunne eliminere faste og mobile mål, i all slags vær, dag og natt, og spesielt nære luftvernsystemer, lette pansrede kjøretøy og personell.

Denne forespørselen svarer på den økende sårbarheten til roterende vinger for lukkede luftvernsystemer, eller SHORAD, hvis ytelse og rekkevidde har utviklet seg kraftig de siste årene. Således, hvis den russiske Tunguska kunne engasjere et fly innenfor en radius på 7 km, Pantsir SM vil kunne avskjære et mål opptil 40 km unna.

Pantsir S2 Defense News | Forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | Multi-domene forpliktelser
En forbedret versjon av Pantsir S2, Panstir SM vil være i stand til å engasjere mål på en avstand på 40 km.

Men å utvide rekkevidden av taktiske missiler vil kreve et nytt konsept for luft-landkamp, ​​til nå kun brukt i den "visuelle" kampsonen. Ved å overskride 20 km-terskelen ønsker derfor den amerikanske hæren å bringe kamphelikoptre inn i domenet til BVR, eller Beyond Visual Range. Og dette kan bare gjøres ved en svært betydelig integrering av midlene for samarbeid mellom styrker, for å skille skytehandlingene fra målbetegnelsen, og derfor identifikasjon, som ikke kan gjøres enn optisk.

Merk at Russland også gjorde den samme observasjonen, og, som ofte er tilfellet, ga en kortsiktig respons, ved å utstyre sine nye Mi-28NM-helikoptre, bestilt i 96 enheter og levering av disse vil finne sted innen 3 til 4 år, av en nye langdistanse anti-tank missiler, identifisert som "artikkel 305", i stand til å treffe mål på 25 km. På den annen side er det ikke noe tilsvarende program i Europa, den fransk-tyske Tiger 3 må integrere et missil som enten ville være avledet fra den israelske spissen, eller fra Fransk MMP, og ingen av dem har en rekkevidde, selv utvidet, større enn 12 km.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler