Taiwan ønsker å fremskynde prosedyren for å anskaffe 66 F16V-er på bakgrunn av nye kinesiske våpen

Taipei har liten intensjon om å være tålmodig med sen bestilling på 66 F16V-er validert av utenriksdepartementet 20. august, og som snart må få godkjenning fra den amerikanske kongressen. De taiwanske myndighetene har faktisk informert sine amerikanske kolleger om deres intensjon om å avslutte forhandlingene så raskt som mulig, og å fremskynde leveringsprosedyrene for det bestilte utstyret så mye som mulig.

Denne kunngjøringen kommer ettersom det på sidelinjen av forberedelsene til 1. oktober-paraden for 70-årsjubileet for Folkerepublikken Kinas fødsel har dukket opp flere bilder av nytt kinesisk utstyr. Dermed vil paraden inkludere en dronekomponent, med den allerede velkjente MALE Wing Loong-dronen, men også Sharp Sword stealth-kampdronen, samt en ny drone som har egenskapene til en høyhastighetsenhet, og som er identifisert av supersoniske droneobservatører. Ballistiske missiler vil også være i søkelyset, spesielt DF26 mellomdistanse anti-skip ballistiske missiler, og det interkontinentale missilet DF41 som skal erstatte dagens DF5-missil. DF41 er et 80-tonns ballistisk missil som skytes opp fra en mobil plattform, og kan nå mål mer enn 13.000 10 km unna ved å bære opptil 20 MIRV-er fra 150 til 075 kt. I tillegg viser bilder av fremdriften av arbeidet med den første kinesiske Type 2020 LHD betydelig og rask fremgang, og bekrefter lanseringen av bygningen innen slutten av året, med igangsetting trolig innen slutten av 2021, eller begynnelsen av XNUMX.

IMG 3071 Forsvarsnyheter | Strategiske våpen | Jagerfly
Satellittbilde av øvelser for paraden 1. oktober i Beijing som viser Drones-komponenten

Alt tyder på at Beijing med besluttsomhet støtter den raske moderniseringen av sine væpnede styrker, og faktisk raskt vil være i stand til å kombinere kraften til tall knyttet til formatet med det som er knyttet til implementering av moderne og effektivt utstyr. , og utgjøre eksistensielle trusler. til den uavhengige øya Taiwan. For hvis myndighetene på øya vet godt at de aldri vil kunne seire på lang sikt mot styrkene i Beijing i en konvensjonell konflikt, vet de også at ved å gjøre motstand lenge nok, vil de gi tid til de vestlige økonomiske represaliene å svekke Beijings besluttsomhet i møte med befolkningen, og kan til og med, om nødvendig, dra nytte av militær støtte fra USA eller til og med fra hele den vestlige leiren.

Det er derfor et kappløp med tiden som har begynt i Taipei for å styrke og modernisere øyas forsvarsstyrker, til nå svært bremset av amerikansk og europeisk nøling for ikke å fornærme Beijing, i møte med de dynamiske kineserne som vil nå, i de få årene som kommer, det nødvendige og tilstrekkelige potensialet til å militært erobre øya.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler