Sharp Sword stealth drone vil utstyre den kinesiske marinens hangarskip Type 001A

Den kinesiske marinen vil derfor være den første til å utplassere en stealth-kampdrone fra et hangarskip. Faktisk ifølge nettstedet South China Morning Post, med henvisning til kilder som tilhører Forsvarsdepartementet, vil det andre kinesiske hangarskipet og det første fartøyet som er helt designet og bygget i Kina, Type 001A, utstyres for å ta i bruk Sharp Sword stealth-droner, beregnet for rekognoseringsoppdrag, og i stand til å bruke skipets springbrett for å komme i luften. Denne dronen vil delta, ifølge bilder lagt ut på Twitter, i paraden for 7-årsjubileet til Folkerepublikken Kina, 1. oktober. Det er en av dronene fra AVIC 601-S-programmet, rettet mot å utvikle forskjellige typer UCAV-er som oppfyller ulike mål.

Bruken av et springbrett, og ikke katapulter, tvang produsenten AVIC, som tilhører Shenyang-gruppen, til å lette enheten, og derfor gi opp sine våpenbærende evner, selv om Sharp Sword forblir utstyrt med en ammunisjonsbunker. På den annen side vil dronen være utstyrt med en rekke sensorer og kommunikasjonsutstyr, for å tilfredsstille rekognoseringsoppdragene som er betrodd den. Av samme grunner kan ikke Sharp Sword brukes til luftfylling, som den amerikanske marinens MQ-25 Stingray. Men når det første hangarskipet utstyrt med katapulter er i tjeneste i den kinesiske marinen, er det sannsynlig at oppdragene som er betrodd dronen vil utvikle seg, og integrere angrep, elektronisk krigføring og muligens påfyllingskomponenter. .

Maiden Flight of Chinese Lijian “Sharp Sword” Stealth UCAV 4 Defense News | Kampdroner | Militære droner og robotikk
Dette bildet lar deg sette pris på dimensjonene til Sharp Sword med et vingespenn på 14 m.

Konkret vil Sharp Sword ha funksjonen til å utføre rekognosering i omstridte områder, for å bestemme den nøyaktige posisjonen og midlene implementert av motstridende flåter eller forsvar, for å kunne utføre langdistanseangrep, utført av -bord enheter eller hangarskipets eskorte. I tillegg vil den kunne utføre elektroniske etterretnings- og lytteoppdrag, samt «diskrete» overvåkingsoppdrag, for å følge fremdriften til en motstående flåte, for eksempel.

Med denne første kampdronen ombord bekrefter Shenyang luftfartsgruppe sin kapasitet til å utvikle enheter beregnet på marineflystyrker, som J15 og J15D for elektronisk krigføring. Mens konkurrenten Chengdu, som produserer J10 og J20, ser ut til å ha luftvåpenets fordeler, ser det ut til at Shenyang har fordelene til den kinesiske marineluftfarten, en distribusjon som minner om Boeing/Lockheed-opposisjonen i USA. Det gjenstår at hvis Shenyang FC-31 var lenge foretrukket for å utstyre hangarskiper utstyrt med kinesiske marinekatapulter, ser nylige kunngjøringer ut til å indikere at til slutt, en godkjent versjon av J20 foretrekkes, sannsynligvis etter vanskelighetene den kinesiske gruppen møtte med å gi FC-31 den forventede ytelsen.

Type 001A Forsvarsnyheter | Kampdroner | Militære droner og robotikk
Type 001A hangarskipet har fullført sjøprøver og forventes å gå i drift før slutten av 2019

De kinesiske uttalelsene mangler ikke på ironier, siden de innrømmer å ha blitt i stor grad inspirert av X47, Baes Taranis og Dassaults Neuron, til å designe Sharp Sword. Dessverre for europeerne ble det fransk-britiske FCAS-programmet, som skulle gjøre det mulig å sette en kampdrone i bruk i 2030, og som Taranis- og Neuron-dronene utgjorde de foreløpige studiene av. forlatt av London, før de ble mer eller mindre absorbert av FCAS-programmet på fransk side, men med mye lengre forsinkelse.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler