En andre ordre på Rafale Indere mer enn noen gang vurdert

Med den offisielle leveringen av det første av 1 kampfly Rafale til det indiske flyvåpenet 19. september i Dassault Aviations lokaler i Merignac, er sjansene for å se en andre ordre på 36 fly materialisere seg bare sterkere, ifølge det indiske nettstedet livefistdefense.com, generelt godt informert. Dette første flyet, registrert RB001, vil få selskap av 3 andre fly under innsettelsesseremonien til Rafale i det indiske luftvåpenet, som vil finne sted 8. oktober i nærvær av forsvarsminister Rajnath Singh, sistnevnte har nylig etablert forenklede anskaffelsesprosedyrer for å fremskynde fornyelsen og moderniseringen av de indiske hærene. Den første indiske skvadronen på Rafale, som blir den 17. «Golden Arrow»-skvadronen, vil bli erklært operativ i april eller mai 2020. Piloter og vedlikeholdspersonell er nå trent i Frankrike.

Denne leveringen sletter det siste stigmatiseringen av nedverdigelseskampanjen mot det franske apparatet og kontrakten undertegnet av regjeringen til statsminister Narendra Modi, allerede i stor grad endret av sistnevntes kompromissløse seier i det siste lovgivende valget som ga ham absolutt flertall i det indiske partiet. Stortinget. Og en rekke ledetråder og uttalelser tyder på at kunngjøringen av en andre ordre på 1 fly nå ikke bør forsinkes lenger.

gbu hodebunn rafale 1 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Indo-pakistansk konflikt
Le Rafale kan bære et betydelig antall luft-til-luft-våpen, som Meteor- og Mica-missilene, og luft-til-bakke-våpen som GBU, A2SM og SCALP-missilet

For det første lot indiske myndigheter, i likhet med franskmennene, villig informasjon lekke ut om de pågående forhandlingene om kontrakten, hvor konturene og prisen, mindre enn € 6 milliarder, foreslått av Paris, nå er kjent. under € 7,9 milliarder av den første kontrakten, som inkluderte en rekke studier for å tilpasse flyet til de spesifikke kravene og bevæpningen til det indiske flyvåpenet. I tillegg inkluderte denne første kontrakten opprettelsen av en vedlikeholdsinfrastruktur som kan operere opptil 150 fly Rafale. Den andre kontrakten, i tillegg til tradisjonelle enheter og reservedeler, vil helt sikkert inkludere våpen, som Air-Air Meteor- og Mica NG-missilene, SCALP EG-kryssermissilet og A2SM-settene for laser- og GPS-styrte bomber, samt at, som for den første kontrakten, en forpliktelse om tilgjengelighet av enheter utover 1 % i 80 år.

På den annen side har indiske myndigheter utnevnt visesjef luftmarskalk Rakesh Bhadauria til den neste stabssjefen for det indiske luftvåpenet. Sistnevnte, daværende visestabssjef, hadde vært Dassaults viktigste samtalepartner i forhandlingene som førte til den første kontrakten, og deltok i «forsvaret» av sistnevnte da den indiske opposisjonen forsøkte å gjøre det til en statlig anliggende. Ved flere anledninger hadde han også uttrykt seg for det franske apparatet, som han anså som effektivt og tilpasset IAFs behov. Statsminister Modi har også begrunnet anskaffelsen av det franske flyet flere ganger, og støttet denne beslutningen med flyets ytelse. Mens han kommenterte februarengasjementet mellom de pakistanske og indiske luftstyrkene, som endte i ødeleggelsen av en pakistansk F16 og en indisk Mig21 Bison, erklærte han at resultatet ville vært ganske annerledes hvis Rafale hadde vært ansatts.

2 Mig21 Bison of the Indian Air Force 1 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Indo-pakistansk konflikt
Erstatningen av Mig21 og Mig27 er i dag den store nødsituasjonen til generalstaben til det indiske luftvåpenet

Mens aldring av fly i tjeneste i IAF blir kritisk, og antallet operative skvadroner har nådd en lav terskel som det ikke lenger vil være i stand til å utføre alle oppdragene som er betrodd det, har India behov for å forhandle utstyrsløsninger raskt. og raskt tatt i bruk. Forhandlinger angående bestillingen av ytterligere Mig29 og Su30MKI startet for noen måneder siden å svare på denne nødssituasjonen, ved å gjøre det mulig å øke antall tilgjengelige skvadroner uten å måtte tilegne seg ny vedlikeholds- eller implementeringskompetanse. En tilleggsbestilling på 2 skvadroner av Rafale tillegg, på sidelinjen av forhandlingene om den fremtidige MMRCA II-kontrakten, som tar sikte på erstatte Mig21 og Mig27 som skal tas ut av drift i 2024, ser ut til å være en løsning som presenterer et utmerket ytelse-pris-forhold med en tidsfrist som er kompatibel med IAFs operasjonelle krav.

Franske industrifolk satser også på denne nye kontrakten, og kanskje til og med på andre, og er nøye med å respektere klausulene om industrikompensasjon inkludert i den første kontrakten. Dermed annonserte MBDA denne uken at de lanserer en produksjonslinje for ASRAAM-missilet, valgt av IAF, samt Mistral-luftvernmissilet, som den franske missilprodusenten håper å se gå seirende ut i konkurransen med flere vendinger angående den indiske hærens neste bærbare luftvernsystem. Dassault, Thales og Safran har også investert tungt i landet, for å respektere disse klausulene, og for å distansere seg fra praksisen til amerikanske selskaper, som svært ofte foretrekker å betale kompensasjonsstraff enn å respektere motregningsklausulene, slik tilfellet var, for for eksempel for kontrakten på P8 Poseidon maritime patruljefly.

rafale TBA-forsvarsanalyser | Jagerfly | Indo-pakistansk konflikt
Som Jaguaren i sin tid, den Rafale er svært effektiv for penetreringsoppdrag i svært lav høyde, og kan dermed hindre langdistanse luftvernsystemer som S-400

Uansett, med de siste leveransene av Rafale Indianere som er planlagt for 2022, bør formaliseringen av denne andre kontrakten nå ikke forsinke lenger, spesielt siden det er en produksjonsplass for et dusin enheter per år fra 2021, for å opprettholde produksjonskapasiteten til enheten med dagens hastighet på 2 enheter per måned. Husk at IAF nylig annonserte gi opp å modernisere motorene til Jaguar-flyene. Imidlertid, hvis Rafale erstatter med enorm merverdi de indiske Mig-21 og Mig-27, utgjør den også et valgalternativ for å erstatte Jaguarene i deres oppdrag, noe den gjorde spesielt i det franske luftforsvaret. Overfor Pakistan som moderniserer og øker sitt luftvåpen med FC-17 Thunder, og Kina som setter flere dusin J10C, J16 og J20 i drift hvert år, et indisk luftvåpen som består av Tejas, Mig29, Su30, M2000 og ' et tilstrekkelig antall Rafale, ville utgjøre en effektiv avskrekkende kraft i flere tiår mot landets potensielle motstandere, selv om det skulle ønske å handle sammen.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler