En andre Scorpene-ubåt går i tjeneste med den indiske marinen

- Annonse -

Den andre ubåten av Scorpene-typen, designet av Naval Group, fra den indiske marinens P75-program, kommer i tjeneste 28. september, etter å ha bestått sjøprøver i nesten ett år. Khanderi vil bli med på søsterskipet Kalvari, som ble tatt i bruk i desember 2017, mens det tredje eksemplet, Karanj, for tiden utfører sine sjøprøver, og Vela, den fjerde enheten i klassen, ble lansert i mai 2019, og forbereder seg på å starte sine egne forsøk. De to siste enhetene, Vagir- og Vagsheer-ubåtene, er under bygging, og hele flåten vil være i drift innen 2023.

Til tross for en vanskelig start, har P75-programmet, som ble tildelt Naval Group i 2012, nå nådd marsjfart, med produksjon til tiden som oppfyller de kvalitative kravene til den indiske marinen. Merk at utplasseringen av Kalvari allerede er gjenstand for all oppmerksomheten til den pakistanske marinen, klar over at nedsenkbaren betydelig utvider midlene tilgjengelig for den indiske generalstaben, i forhold til Kilo-ubåtene av russisk opprinnelse, som hittil er brukt.

De industrielle og operasjonelle suksessene til Naval Group og verftene til P75 Mazagon Docks Ltd-programmet lover godt for det nye P75I-programmet lansert av indiske myndigheter i juni, for å bygge på stedet, som P75-programmet, 6 klassiske ubåter med, denne gangen, anaerob fremdrift. Som før vil dette programmet se Naval Group stilles opp mot tyske, svenske og Russisk, samt sørkoreanske og sannsynligvis spansk. Under disse forholdene vil tillitsforholdene som ble etablert mellom det indiske og franske teamet under P75-programmet, absolutt spille en viktig rolle i å avgjøre vinneren. Og erfaringen som Naval Group har oppnådd med vendinger og særtrekk ved forsvarsprogrammer vil absolutt ikke være for mye på dette området.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler