India lanserer første P17A-klasse fregatt

Hvis India ofte kommer med nyhetene for sine våpenanskaffelsesprogrammer fra utlandet, har det også en stadig mer effektiv forsvarsindustri, som vist lanseringen av den første representanten for P17A-klassen, den indiske marinens nye klasse stealth-fregatter. Bestilt i 7 eksempler i 2015, er P17A-fregattene ment å styrke engasjement- og eskorteevnene til den indiske marinen i de 3 områdene antiubåt-, anti-luft- og anti-overflatekrigføring.

Med en tonnasje på 6700 tonn og en lengde på 149m, er disse skipene nærmere definisjonen av en destroyer, som definert av den indiske marinen, enn en fregatt. De vil bruke, i tillegg til 127 mm kanonen, 32 mellomdistanse Barak 8 missiler i vertikale siloer, 8 Brahmos supersoniske anti-skip kryssermissiler samt 2 trippel torpedo utskytere, og, mer overraskende i disse dager, 2 RBU-6000 anti-ubåt granatkastere. De vil også ha med seg en EL/M-2248 MF-STAR Aesa S-band radar levert av den israelske AIA, og en HUMSA-NG baugekkolodd, men ser ikke ut til å være utstyrt med ekkolodd med variabel dybde. Den imponerende hangaren vil tillate bruk av 2 mellomstore helikoptre.

INS Visakhapatnam 2 Forsvarsnyheter | Militær sjøkonstruksjon | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
INS-ødeleggeren Visakhapatnam når den ble lansert 20. april 2015. Den skal etter planen tas i bruk i 2021

Denne nye klassen av fregatter, hvis idriftsettelse forventes mellom 2021 og 2026 for de 7 enhetene, viser både dynamikken og grensene til den indiske forsvarsindustrien. Dynamisk fordi samtidig med disse 7 fregattene produserte indiske verft i samme periode 4 destroyere på 7400 tonn av klassen Visakhapatnam, med egenskaper overraskende nær de til P17A, og 4 nye fregatter i Talwar-klassen anskaffet i Russland (Grigorovich-klassen), samt korvetter på 2000 tonn og 700 tonn, og trolig de to første LHD-ene til den indiske marinen, dersom myndighetene klarer å velge mellom de 3 europeiske forslagene fra Naval Group, Fincantieri og Navantia.

På den annen side ser vi at India fortsetter å ha et presserende behov for ekstern hjelp til hovedsystemene til sine skip, slik som MF-Star-radaren og Barak 8-missilene av israelsk opprinnelse, den italienske 127 mm kanonen, eller Brahmos-missiler designet i samarbeid med Russland. I motsetning til Kina eller Sør-Korea, ser det ut til at India står overfor betydelige vanskeligheter med å ta i bruk teknologiene som overføres under importkontrakter, for senere å designe sine egne systemer. Disse vanskelighetene er ikke eksklusive for marinefeltet, vi ser at til tross for gjentatte kontrakter for bygging og montering av russiske MiG21, 27 og Su30 MKI-fly, har den indiske industrien ikke klart å gi sitt bidrag.Tejas lette kampfly et effektivt fly.

Bilde 103 Forsvarsnyheter | Militær sjøkonstruksjon | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Klasse ødeleggere Kolkata er de mest moderne overflateenhetene tilgjengelig for den indiske marinen i dag. De er utstyrt med samme MF-STAR radar fra IAI som skal utstyre P17A fregattene

I lys av vanskelighetene som møter alle produsenter som produserer forsvarsutstyr i India, både når det gjelder kvalitet og endelige kostnader, og indiske industriers åpenbare manglende evne til å skaffe seg forsvarsteknologier på en konstruktiv måte, kan vi spørre oss om president Modis "Made in India" "politikk, som likevel reagerer på et uomtvistelig økonomisk konsept, har i dag ikke blitt en farlig ball knyttet til føttene til de indiske væpnede styrkene, som må møte stadig mer markerte tilbøyeligheter fra Pakistans side i Kashmir, og Kina på Himalaya-platåene?

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler