US Air Force introduserer THOR for å eliminere dronesvermer

Hvis nylige nyheter har vist at vestlig luftvernforsvar kan bli beseiret av en kombinasjon av kryssermissiler og lavtflygende droner, er en av de viktigste fryktene til amerikanske militærmyndigheter i nær fremtid å se en av deres flybaser, eller en av logistikksentrene, være offer for et angrep utført av en sverm av droner, som den ville være nesten hjelpeløs mot. Dette er det som førte til at det amerikanske luftforsvaret utviklet, via Air Force Research Laboratory, THOR-systemet, for Tactical High-power Operational Responder, en retningsbestemt mikrobølgegenerator integrert i en tradisjonell 20 fots container, og kan raskt transporteres med C-130 fly eller CH47 helikopter.

Som fra US Army-programmet nylig betrodd Raytheon som en del av IFPC-programmet, kan THOR generere svært energiske mikrobølgepulser i et gitt område i det nære verdensrommet, og ødelegge alle de elektriske og elektroniske kretsene til systemene som er lokalisert der, ved forekomsten av svermer av droner. Målet er åpenbart å eliminere et stort antall droner på en gang, for å redusere effektiviteten til det koordinerte angrepet, og overlate det til individuelle ødeleggelsessystemer, som HEL TVD-lasersystemet, å ta seg av å eliminere de få overlevende .

Mali-angrep med selvmordsbil ved inngangen til en base Forsvarsnyheter | Laservåpen og rettet energi | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Franske militærbaser som Gao-basen i Mali kan bli målet for angrep fra svermer av droner på svært kort tid

THOR ble utviklet på 18 måneder med et budsjett på 15 millioner dollar, og lar det amerikanske flyvåpenet reagere på den økende risikoen for å se denne typen angrep skje på dens eksterne baser, spesielt i Midtøsten. Russiske myndigheter indikerte dermed, i en pressemelding publisert i forrige uke, at TOR M1/2- og Pantsir S2-systemene utplassert rundt Hmeymim flybase og havnen Tartous i Syria, hadde møtt mer enn 200 angrep fra droner på 2 år. Det er ingen tvil nå om at de mest utsatte amerikanske basene kan være målet for denne typen angrep, med et stadig større antall droner, og stadig mer forseggjorte angrepsmønstre.

Denne typen trusler påvirker også europeiske styrker utplassert i Afrika og Midtøsten, som styrker stasjonert i Mali, Jordan, Irak eller De forente arabiske emirater. Derfor kan nødutviklingen av et lignende system, på grunnlag av europeiske forsvarsprogrammer og samle landene som bidrar til disse intervensjonene, vise seg å være et mer enn fornuftig initiativ, før det tvinges fram av dramatiske aktuelle hendelser. ….

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler