T90M-stridstanken går inn i tjeneste i Russland

Hvis alle øyne er rettet mot den kommende leveringen av den første T14 Armataen til de russiske styrkene, pansrede kjøretøyer som primært vil være beregnet på trenings- og doktrinedefinisjonssentre,levering av første parti T90M av selskapet Uralvagonzavod deltar like mye, om ikke mer, i modernisering og styrking av russiske operasjonelle evner.

T90M representerer faktisk en form for overgangsstridsvogn mellom T72B3M og T80BVM som vil utgjøre hoveddelen av det russiske pansrede våpenet, og T14 akkompagnert av T90, som danner utbrudds- og banebrytende kraft. I sin moderniserte versjon er T90 således utstyrt med mange attributter til T14 Armata, inkludert dens Relikt ERA reaktive rustning og det aktive beskyttelsessystemet Afghanit, som sikrer en betydelig økning i beskyttelsen for denne tanken som allerede er kjent for sin robusthet, enten i Syria, i Donbas og i Tsjetsjenia. Den mottar også, i likhet med T14, den nye 125 mm 2А82-1М kanonen og Kalina brannkontrollsystem, samt et nytt kommunikasjons- og oppdragskontrollsystem hentet fra etterfølgeren, slik at den kan samhandle effektivt med den. Til slutt lar den nye 1130 hk-motoren T90M opprettholde et kraft-til-vekt-forhold på 22 hk per tonn, noe som gir den utmerket mobilitet.

T14 Armata inne i Defense News | MBT kampvogner | Kommunikasjons- og forsvarsnettverk
T90M drar nytte av en rekke teknologier utviklet rundt Armata-programmet, inkludert Kalina brannkontrollsystem, siktesystemet og det taktiske datasystemet.

T90M representerer perfekt effektiviteten demonstrert av russiske militære myndigheter for å optimalisere deres teknologiske utvikling uten å skade volumet av styrker, ansett i Russland som en essensiell faktor for å sikre seier. I likhet med Su30, Su34 og Su35 som drar nytte av teknologiene utviklet rundt Su-57-programmet, drar T90M nytte av en rekke fangst som transformerer den til en mellomgenerasjonstank, og bringer den så nært som mulig til nivået til de mest avanserte vestlige stridsvognene , slik som Leclerc MLU eller Leopard 2A7.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler