Kinesiske styrker presenterer sin nye generasjon 2 kampdroner

Det var i anledning militærparaden som markerte 70-årsjubileet for opprettelsen av Folkerepublikken Kina, at militærmyndighetene presenterte to nye generasjons kampdroner som rettet oppmerksomheten til nasjonale og internasjonale observatører. Vi visste allerede at den kinesiske luftfartsindustrien hadde vært i stand til å utvikle en familie av MALE (Medium Altitude Long Endurance) og HALE (High Altitude Long Endurance) kamp- og overvåkingsdroner, som f.eks. den berømte Wing Loong mye eksportert over hele verden, selv i Europa. Men denne paraden var en mulighet for Beijing til å gjøre inntrykk med to nye kampdroner med et utseende og ytelse som er veldig forskjellig fra de MANNlige dronene, og presentert som allerede i tjeneste i de kinesiske væpnede styrkene.

Den første blir identifisert som stealth-angrepsdronen GJ-11, en deltavinge som ligner de som er kjent for den vestlige offentligheten gjennom det amerikanske X47B-programmet og European Neuron. Med et vingespenn på 14 meter virker det mer enn sannsynlig at GJ-11 er avledet fra HAIGs Sharp Sword-program, som gjorde sin første flytur i 2013, og hvorav en annen derivatversjon vil utstyre den kinesiske hangarskipet Type 001A. Å dømme etter dimensjonene og utseendet, må GJ-11 nå en masse på 7 tonn tom, og 10 til 12 tonn ved start, en vekt som kan sammenlignes med en lett jagerfly. På den annen side legger vi merke til at den er mye mindre enn den russiske S70 Okhotnik som med 20 meter vingespenn og 20 tonn ved start, synlig okkuperer toppen av spekteret av moderne kampdroner. Den flyvende vingestrukturen er spesielt egnet for utforming av stealth-enheter, og har den spesielle egenskapen å være mindre følsom enn andre strømkonfigurasjoner for resonansfenomenene til VHF-UHF-bølger.

Okhotnik-forsvarsanalyse | Kampdroner | Militære droner og robotikk
GJ-11 er mye mindre enn den russiske Okhotnik S70

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Kampdroner | Militære droner og robotikk

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler