Den tyrkiske marinen mottar sin fjerde Corvette Ada

Hvis visse land, som India, ser ut til å slite med å validere sine prestasjoner som følge av teknologioverføringsklausuler i deres importprogrammer for forsvarsutstyr, ser andre ut til å utmerke seg på dette området. Dette er spesielt tilfellet for Tyrkia som siden RT Erdogan kom til makten har engasjert seg i rask og kontrollert utvikling av sin forsvarsindustri, på grunnlag av teknologiske partnerskap med sine vestlige partnere. Blant de mest emblematiske programmene, dessuten TF-X, et 5. generasjons kampflyog kampvognen Altay, inkluderer MILGEM marineprogram, rettet mot å designe og produsere en familie av overflatefartøyer for å sikre fornyelse av den tyrkiske marinens ressurser.

30. september 2019 fant seremonien stedinnføring av korvetten TCG Kinaliada (F-514), 4. enhet av Ada-klassen, den første skipsklassen i MILGEM-programmet. Korvettene i Ada-klassen, hvorav 4 er i tjeneste av de 8 bestilte, veier 2400 tonn med en lengde på 100m, er allsidige skip med anti-ubåt- og anti-overflateegenskaper, samt en kapasitetsluftvern og anti- rakett-selvbeskyttelse i samsvar med skipets oppdrag. Til dette formål bærer de 1 76 mm kanon, 8 Harpoon antiskipsmissiler erstattet av lokalt produserte Atmaca-missiler med utvidede kapasiteter fra de 4. enhetene, et luftvern- og antimissil-RAM-system bevæpnet med 21 missiler, og 2 trippel anti- undersjøiske torpedorør. De har også en hangar og en plattform for å betjene et S70B SeaHawk-helikopter. Når det gjelder deteksjonssystemer, har de SMART-S-radaren fra Thales og TBT-01 skrogekkolodd, implementert av MSYS-kampsystemet designet for hele MILGEM-serien.

TCG Burgazada F 513 Forsvarsnyheter | Militær sjøkonstruksjon | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Med sin overbygning i ett stykke, sin integrerte mast, den innfelte skorsteinen og et stort flydekk med utsikt over en stor hangar, har Ada-klassens korvetter alle egenskapene til tidens mest moderne korvetter.

MILGEM-programmet vil inkludere en annen klasse kampskip, 4 fregatter av Istanbul klasse hvorav en er under bygging. Flerbruksfregattene fra Istanbul veier 3000 tonn og er 113 m lange, og er en slags langstrakte Ada, for å frakte 16 antiskipsmissiler i stedet for 8 og et Mk41 silosystem for å implementere RIM-luftvernmissiler. 162 ESSM eller RIM-66 Standard, samt VL-ASROC anti-ubåtmissiler. Denne måleren gjør det også mulig å øke autonomien til sjøs, som vil øke fra 3.500 til 6.500 nautiske mil. Kjølen til TCG Istanbul (F-515) ble lagt 3. juli 2017, og lanseringen er planlagt i 2021. Det tyrkiske admiralitetet planlegger, når de teknologiske prestasjonene er validert på Istanbul-klassens fregatter, å bygge 7 destroyere anti -fly type FT-2000, hvis egenskaper ennå ikke er bestemt, men som vil måtte bære 64 VLS Mk41 for å utplassere SM2, ESSM, VL-ASROC missiler og sannsynligvis lokalt produserte Tubitak G40 luftvern, Atmaca antiskipsmissiler og Gezgin kryssermissil.

Målet til den tyrkiske marinen er å ha, ved begynnelsen av 2030, en flåte på 20 førsteklasses overflatefartøy, d.v.s. den numerisk største kampflateflåten i middelhavsteatret. I tillegg tiltrekker MILGEM-programbygningene interesse, og Indonesia har bestilt 2011 Ada-korvetter i 2, og Pakistan har bestilt 2018 Ada-korvetter i 4 modifisert for å bli bygget mellom 4 og et halvt og 6 år, for å takle styrkingen av den indiske marinen, og spesielt dens ubåtflåte, med P75- og P75I-programmene. Merk at det også er Tyrkia som moderniserer ubåtene av Agosta-typen som brukes av den pakistanske marinen.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler