Det nye DF17 kinesiske hypersonic missilet er i drift

- Annonse -

Mens etterretningsmiljøet så ut til å tro at Kinas nye hypersoniske missil, DF17, ikke ville nå kvalifiseringsstatus før i 2020, ser det ut til at det kinesiske militæret ønsket å overraske med presenterer denne nye vektoren som operativ i det ballistiske arsenalet til People's Liberation Army under militærparaden for 70-årsjubileet for opprettelsen av Folkerepublikken Kina, 1. oktober 2019 i Beijing. Med denne inntredenen slutter Kina seg derfor til Russland i den meget eksklusive klubben av land med manøvrerende hypersoniske missiler, og derfor i stand til å hindre vestlige antimissilsystemer som THAAD, SM3 og Patriot.

Det nye ballistiske missilet DF17 er preget av dets evne til å støtte en hypersonisk flygemanøvrering under mellom- og siste flygefaser takket være et hypersonisk atmosfærisk re-entry glider, noe som gjør det svært vanskelig å avskjære av eksisterende anti-missilsystemer. Selv om missilet har muligheten til å bære en atomladning, presenteres det av PLA som et konvensjonelt ballistisk missil med kort til middels rekkevidde, det vil si med en maksimal rekkevidde mellom 300 og 3.500 km, avhengig av klassifiseringen. internasjonalt, og som bare bærer en konvensjonell sprengladning, og ikke en atomladning, som en militær ladning.

den hypersoniske modulen til DF17 Defence News | Hypersoniske våpen og missiler | Avskrekkende krefter
Nærbilde av DF17 Los hypersoniske glider fra paraden som feirer 70-årsjubileet for opprettelsen av Folkerepublikken Kina.

Dette missilet, i stand til stor presisjon ifølge APL testrapporter, er derfor et våpen med et taktisk kall, hvis primære funksjon ville være å eliminere motstanderens kommandoposter, kommunikasjonsposter og logistiske noder, uten å gå utover atomterskelen. I så henseende er det svært nær det russiske Kinzhal-missilet, hvis funksjoner nettopp er å "halse av" motstanderens militære, eller til og med politiske, myndigheter, for å desorganisere forsvaret. Takket være dens evne til å omgå anti-missilforsvar, kan DF17 også brukes til å eliminere utskytings- og veiledningsbasene til motstanderens anti-missilsystemer, for å la feltet være åpent for mellomstore ballistiske missiler. DF21 omfang, mindre effektiv, men tilgjengelig i stort antall innenfor APL.

- Annonse -

Uansett, med DF17 i tjeneste, styrker PLA ytterligere sine operative intervensjonsevner over en stor del av det asiatiske kontinentet, og øker det militære potensialet betydelig for å utfordre USA. Når den har et tilstrekkelig antall av disse nye våpensystemene, som DF17, GJ11 og WZ8 dronene, den nye generasjonen J20 og HH20 jager- og bombefly, og andre Type 055 kryssere og Type 002 hangarskip, vil det definitivt være utenfor rekkevidde av vestlig intervensjon i regionen, og vil derfor kunne påtvinge sin egen agenda.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler