Russiske styrker bestiller 2 nye lette selvgående artillerisystemer

Artilleri har vært kjernen i russiske strategier i flere tiår, og det er grunnen til at russiske styrker i dag har 8 til 10 ganger flere artillerisystemer enn deres vestlige kolleger, en gang redusert til antall engasjerte soldater. Dette forklarer spesielt dynamikken til russiske produsenter til å designe nye, høyytelsessystemer, som Koalitsiya-SV eller Lotos som snart vil gå i bruk. Mer spesifikt bruker russiske styrker et betydelig antall haubitser og slept mortere for å gi støtte så nært som mulig til kampsoner. Men mangelen på mobilitet til slepsystemer gjør dem i dag svært sårbare så lenge motstanderen også har artillerisystemer og motbatteriradar.

Dette er grunnen til at den russiske generalstaben begynte arbeidet, på begynnelsen av tiåret, med sikte på å transformere sin flåte av slepte 120 mm og 82 mm mørtelsystemer for å integrere dem i lette pansrede kjøretøyer. med høy mobilitet, som det Frankrike gjør med CAESAR og Griffon 2R2M. Dette programmet, kalt "nabrosok" (skisse på russisk), fullfører for tiden sine testfaser, som gjorde det mulig for forsvarsdepartementet å legg inn en bestilling på de første seriekopiene, ifølge uttalelser fra general Alexei Maslov, representant for militært og teknisk samarbeid med selskapet Uralvagonzavod. Konkret er dette to nye systemer som snart vil gå i tjeneste i de russiske infanteristyrkene.

phlox floks 120 mm selvgående mørtelsystem 3 e1550723395914 Forsvarsanalyser | Artilleri | Bygging av pansrede kjøretøy
Floks er utstyrt med et avansert informasjons- og siktesystem, som lar den gi rask og presis artilleristøtte til de engasjerte styrkene.

Den 120 mm Floks selvgående kanonen, oppkalt etter Phlox-blomsten, er et hybrid artillerisystem som tillater bruk fra direkte ildkanoner til ballistisk ild fra haubitser og mortere, identisk med den som er utstyrt medDet nye LOTOS selvgående artillerisystemet som går i tjeneste med de russiske luftbårne styrker. Kanonen kan dermed avfyre ​​all ammunisjon av dette kaliberet, på en rekkevidde på 13 km når det gjelder fragmentering eller eksplosive haubitsgranater, på 7,5 km når det gjelder granater fra morter eller miner. Den kan også bruke Kitolov-2M guidet granat til å angripe pansrede mål, med en maksimal rekkevidde på 10 km. Flokene fører dermed 80 ammunisjon av forskjellige typer, hvorav 28 umiddelbart er klare til bruk. Brannhastigheten er 8 granater per minutt i haubitskonfigurasjon, og 10 i mørtelkonfigurasjon. Den har også et avansert automatisk siktesystem, som gir den stor presisjon, ifølge testene som er utført.

Floks er montert på en 6×6 Ural-63704-010 pansret lastebil drevet av en 440 HK YaMZ-652 turbo-dieselmotor (Renault dCi 11 produsert på lisens), noe som gir den en toppfart på 85 km/t, og betydelig terrengegenskaper, med en vertikal klaring på 1 m. Mannskapet har et oppholdsrom pansret mot håndvåpen og granatsplinter, og motstandsdyktig mot IED-er opp til 2 kg. Lastebilen er også utstyrt med et fjernstyrt 12,7 mm tårn for selvforsvar, og kan operere i forurensede miljøer.

Drok 82mm mørtelforsvarsanalyse | Artilleri | Bygging av pansrede kjøretøy
The Drok at the Army 2019-show.

Montert på et 4×4 Taifun K-4386 pansret kjøretøy, bærer 2S41 Drok (genet på russisk) en 82 mm mørtel med en rekkevidde på 100m til 6000m, samt 40 ammunisjon og en 7,62mm selvgående maskingeværbeskyttelse. Utstyrt med en 350 hk dieselmotor, når den en hastighet på 100 km/t, for en rekkevidde på 1200 km. Mannskapet på 4 soldater er beskyttet mot håndvåpen og granatsplinter, men det er den store manøvrerbarheten til Taifun som gir best beskyttelse til kjøretøyet, som også har kommunikasjons- og digitale målrettingssystemer.

Det er foreløpig ukjent hvor mange Floks og Droks som vil bli beordret, men russiske styrker har fortsatt nesten 2000 morterer og slept artilleristykker av dette kaliberet i kø, og det er mer enn sannsynlig at disse to systemene vil bli bedt om å erstatte en stor del av dem. De vil deretter forsterke de rundt 2600 sporede pansrede selvgående artillerisystemene i tjeneste, og de rundt 1500 flere rakettoppskytningene som følger med dem.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler