A400M tar et nytt skritt mot å oppnå fortreffelighet

- Annonse -

Det er gjort ! En A400M Atlas falt samtidig 40 fallskjermjegere gjennom hver av sine 2 sidedører i en enkelt passering, tar et nytt skritt mot sertifisering for å slippe 116 fallskjermhoppere på ett enkelt pass, et av de siste nøkkelpunktene som enheten manglet for å oppfylle alle sine svært ambisiøse spesifikasjoner. Denne testen, som fant sted 7. oktober i Ger Azet, i Sør-Frankrike, under ledelse av DGA og de franske og belgiske luftbårne styrkene, gjorde det også mulig å validere løslatelsen av 58 fallskjermjegere gjennom en enkelt dør. , et viktig pass for å fortsette med løslatelsen av de 116 mennene gjennom de to sidedørene, det endelige målet for kvalifiseringskampanjen som vil avsluttes i 2.

Lenge kritisert, på grunn av forsinkelser, tekniske vanskeligheter og vanskeligheter med å oppfylle visse punkter i spesifikasjonene, for eksempel dobbeldørs fallskjermhopper. helikopterfylling under flyging, A400M-programmet er i dag på nippet til å oppnå en virkelig tour de force, ved å samle de taktiske egenskapene til en C130 og de strategiske egenskapene til en C17 i et enkelt fly. Ikke bare er flyet nå i stand til å slippe fallskjermjegere, bruke grunnleggende rullebaner eller fylle på mellomstore helikoptre, for eksempel et C130 taktisk transportfly; og det kan også transportere 30 tonn last over 4500 km som et strategisk transportfly, men det kan dra nytte av ytelsen til det ene for det andres oppdrag. Således, der en C130 bare kan frakte 64 fallskjermhoppere i 600 km/t over 3000 km, kan A400M frakte nesten dobbelt så mange, 116 fallskjermhoppere, i 900 km/t, over en distanse som er 50 % større. Motsatt kan det være fornøyd med en grunnleggende rullebane til land der et strategisk transportfly, som C17, vil kreve en hard rullebane av passende lengde, slik at utstyr og forsyninger kan bringes maksimalt i nærheten av de områdene de forventes.

A400M rullebanesammendrag Forsvarsnyheter | Transport Luftfart | Belgia
Air Detachment 278 AMBERIEU EN BUGEY_ 17. oktober 2018, A400M ATLAS-test på gressbane

Alt som nå gjenstår for A400M er å vinne tilgjengelighetskampen for å gjøre den til en ekte konseptuell og operasjonell suksess. Dette er ikke bare et problem med pålitelighet eller vedlikehold, men også et formatproblem, fordi en enhet, uansett hvor effektiv den er, ikke kan være på to steder samtidig. For øyeblikket er A400M-flåten i tjeneste med Luftforsvaret i hovedsak dedikert til å støtte styrker utplassert i eksterne operasjoner, dens evner blir satt stor pris på i dette området. Med tilbaketrekkingen av C160 Transall, vil denne flåten måtte finne tilstrekkelig tilgjengelighet for samtidig å sikre den nåværende strategiske transportkomponenten, og den fremtidige taktiske komponenten, enten det gjelder trening eller operativ varighet, for de luftbårne styrkene så vel som for spesialstyrkene helikoptre. Det vil faktisk være essensielt å opprettholde en høy leveringshastighet av nye fly til Luftforsvaret, og ikke forsøke å optimalisere flåten som bare fungerer bra på Excel-regneark.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler