Thailand vil ikke at F35 skal erstatte F16

Etter hvert som støyen vokste, avklarte thailandske myndigheter, gjennom sin stabssjef for Royal Thai Air Force, luftsjef Marshal Maanat Wongwat, at landet ikke var interessert i at F35 skulle erstatte de rundt 56 F16 A/B (ut av 103 opprinnelig i drift) og 32 F5 E/F for tiden i drift sammen med 18 Gripen C/D.

Faktisk, hvis landet faktisk planlegger å erstatte enhetene sine med svært lite potensial, poserer det for forutsetning for å kunne gjøre de modifikasjonene han ønsker, og spesielt på kildekodenivået til overfloden av dataprogrammer som nå følger med alle moderne kampfly. Nå, åpenbart, er denne tilstanden absolutt ikke i smaken til Lockheed eller den amerikanske administrasjonen, for hvem den "svarte boksen" representert av F35 er en garanti for bærekraft og kontroll over kundene.

F16 B thailand Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Thai F16 har nå nådd sine grenser når det gjelder flypotensial

Fremfor alt opprettholder Bangkok utmerkede forhold til Beijing og dens forsvarsindustri, og den thailandske marinen gjorde det offisielt for noen uker siden en ordre på et kinesisk LPD Type 071 angrepsskip, mens den samtidig feiret starten på arbeidet for byggingen av sin første S26T-ubåt ved Wuhan-verftene til den kinesiske gruppen CSIC. Det virker faktisk veldig risikabelt å gi et svært høyt nivå av informasjon om det funksjonelle hjertet til F35, som det til andre vestlige fly, ettersom risikoen for at Kina får tak i denne strategiske informasjonen er høy.

Derfor må Bangkok nok en gang henvende seg til Beijing for å anskaffe nye fly, vel vitende om at den kinesiske luftfartsindustrien nå tilbyr eksport J10C lett jagerfly, med flyelektronikk som kan sammenlignes med de til F16V eller Gripen E/F. Det thailandske ønsket om å ha "kontroll" over utviklingen av enheten kan også gjøre den til en god kandidat for den kinesiske FC-31 Gyrfalcon, som fortsatt sliter med å finne et marked, samt for Mig-35, uelsket av de russiske luftstyrkene, og som derfor kunne oppfylle kravene til Bangkok, uten å glemme den tyrkiske T-FX, med Ankara som sannsynligvis ser positivt på ankomsten av en finansiell og teknologisk partner i programmet. På den annen side virker det vanskelig å forestille seg at Rafale Fransk, den Typhoon Europeiske, svenske Gripen E/F eller amerikanske F16V kan oppfylle thailandske krav, da risikoen for dem vil være identisk med de som påvirker F35.

FC31 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
FC31 Gyrfalcon kan fremstå som en god kandidat for Bangkok til å erstatte F16 og F5

Thailand, som en ubetinget alliert av USA under den kalde krigen og gjennom Vietnamkrigen, ser nå ut til å gli mer og mer inn i den politiske sfæren til Beijing, som litt etter litt bygger et nettverk av innflytelse og mektig politisk og diplomatisk stafett i Stillehavet og Det indiske hav. Strategien til perlestrengen til de nye silkeveiene er, ser det ut til, å bære frukter...

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler