Sør-Korea bestiller ytterligere 20 F35-er

- Annonse -

de sørkoreanske myndighetene har kunngjort sin intensjon om å bestille 20 ekstra F35-er for å styrke 40 enheter allerede bestilt, hvorav 8 enheter er levert til dags dato. F35-modellen er ennå ikke bestemt, selv om flere kilder indikerer at det sannsynligvis vil være F35A, og ikke F35B som først spekulert. Det ser faktisk ut til at landets militære myndigheter foretrekker å vente på inntreden 2 angreps hangarskip på 30.000 tonn annonserte i sommer å utplassere fastvingede fly, og det Doko-klassen LHD-er vil til slutt ikke se en F35 på broene deres.

Ordren, verdsatt til 3,3 milliarder dollar, samsvarer med den forrige ordren på 40 fly til 6,4 milliarder dollar, men ser ut til å bety at landet ikke vurderer en fremtidig prisreduksjon, utover enhetsprisen på 80 millioner dollar som nås i dag. Det er sannsynlig at utover den andre fasen av FX III-programmet, som går fra 2021 til 2026, vil en ny ordre på F35, av typen F35B denne gangen, gripe inn for å utstyre de 2 hangarskipene som må settes i drift rundt 2030. Nei. i disse erklæringene ble det nevnt F35C eller den nye klassen hangarskip som lokalpressen rapporterte om.

KFX-programmet Defense News | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
KF-X-programmet er i dag hovedaksen for modernisering av jagerflåten til det sørkoreanske luftforsvaret

Det er interessant å merke seg det begrensede antallet fly bestilt av Seoul, mens luftvåpenet for tiden har mer enn 500 kampfly, inkludert 158 ​​F5s, 168 F16s, 71 F4 Phantoms, 59 F15s og 60 T50s. F35 er faktisk kun ment å erstatte deler av F4 og F5 fra 80-tallet, mens den planlegger å å skaffe minst 250 K-FX for å erstatte F4 og F5 gjenværende, og de eldste F15 og F16.

- Annonse -

Faktum er at med rundt hundre F35-er (60 F35A og 40 F35B), og 250 K-FX, vil ikke landet kunne erstatte alle sine fly, og vil særlig mangle et tungt fly til å ta over fra F15-ene. som i dag utfører hovedtyngden av luftvernoppdrag i landet. Det er sant at hovedtrusselen mot Seoul, Nord-Korea, ikke har et spesielt moderne eller kraftig luftvåpen, selv om det stiller med mer enn 500 fly. Faktisk, bortsett fra de tretti Mig29-ene, viser den bare veldig gamle enheter som Mig21 eller 23, eller kinesiske kopier som J7. Men den siste Kinesisk-russiske styrkeutplasseringer nær sørkoreansk luftrom vil trolig føre til at landets myndigheter revurderer moderniseringen av luftverninnretninger på mellomlang sikt.

kim jong un mig29 nord-korea Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Nord-Korea har bare rundt tretti MIG29-er, den mest moderne av sine rundt 500 jagerfly.

med Japan et Nederland, er det derfor det tredje landet som bruker F3A til å bestille nye eksemplarer av flyet i år. Det ser ut til at hvis Lockheeds stealth-fly ikke er uten defekter, gir det fortsatt tilfredsstillelse til luftstyrkene som bruker det, mens den amerikanske produsenten presenterte sin utviklingsplan for enheten for å gi den "35. generasjons"-funksjoner, og prøve å trekke teppet ut under Tempest og andre europeiske FCAS. En trussel som ikke må overses i Europa, spesielt siden europeiske programmer ikke planlegger å gå i bruk før 6 eller 2035, noe som gir god tid for F2040 til å låse seg inne i størstedelen av det adresserbare markedet...

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler