Kina starter masseproduksjon av sin J-20 stealth jagerfly

Et symbol på fremgangen gjort av den kinesiske luftfartsindustrien de siste tiårene, J-20 stealth jagerfly, fra produsenten Chengdu Aircraft Corporation, bør snart passere i serieproduksjon, noe som gjør det mulig å øke leveransehastigheten til flyene, som for tiden er lav. Det vil da kunne erstatte det eldste flyet i tjeneste i PLA, og spesielt J-8-avskjæringsmaskinen fra Shenyang, som ble tatt i bruk i 1984, og hvorav nesten 250 eksemplarer fortsatt er i tjeneste i de kinesiske luftstyrkene. .

J-20 foretok sin første flytur i 2011, og ble tatt i bruk i 2017, med pre-produksjonsfly som ble brukt til både operasjonelle oppdrag og avansert testing under reelle forhold. 20 m lang og 13 m bred, er det et imponerende 36-tonns Mach 2+-klassefly, med en kampradius på 2000 km, et tak på 20.000 XNUMX m, og to store rom for interne våpen, i stand til å romme forskjellige typer luft -til-luft missiler, inkludert de siste PL15 og PL21 langdistanse, samt bomber og guidede missiler, og to små siderom beregnet på å romme selvforsvarsmissiler som PL10. Den drives av to russiske AL-31 FM2-reaktorer med 145 KN enhetsskyvekraft, som vil bli erstattet av kinesiskproduserte Xian WS-15 vektorerte skyvemotorer, som produserer en skyvekraft på 180 KN med PC, og hvis tørre skyvekraft er tilstrekkelig til å åpne supercruise til D20, så snart motoren er tilgjengelig og pålitelig.

PL15 og PL10 på J20 Defense News | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Dette bildet fremhever de to store ammunisjonsbunkerne som inneholder langdistanse PL15-missiler, samt en av sidebunkerne, hvorfra et PL10 nærholds selvforsvarsmissil kommer ut.

J20 har avansert avionikk, selv om presis informasjon om emnet er vanskelig å validere. Den ville derfor bære en AESA-radar, kanskje KLJ-5, med mellom 1800 og 2200 mottakere, en optronisk suite som dekker hele 360° rundt enheten, i synlig og infrarødt spektrum, en sammensmelting av data og en cockpit organisert rundt to store multifunksjonsskjermer, 3 spesialiserte skjermer, en holografisk head-up kollimator og en siktehjelm.

Snikheten til J20 diskuteres av eksperter, selv om kinesiske myndigheter hevder at enheten har snikhet som kan sammenlignes med den amerikanske F22 Raptor. Dermed ville indiske Su30 MKI-er ha klart å oppdage J20 på "flere titalls kilometer", uten at vi visste om det kinesiske flyet på den tiden var utstyrt med en Luneburg-linse beregnet på å øke refleksjonen. radar for flysikkerhet .

J-20-programmet ville ifølge kinesiske myndigheter kun ha kostet 4,4 milliarder dollar i forskning og utvikling, et beløp som er imponerende på grunn av sin lavhet, tatt i betraktning at Chengdu designet en enhet av denne generasjonen for første gang, snikende på det. . Den estimerte enhetsprisen på flyet, i Fly Away Condition-konfigurasjon, er estimert mellom $30 millioner og $50 millioner, en pris som kan sammenlignes med den som ble annonsert for den russiske Su-57, men mye lavere enn vestlig produksjon. Dermed vil hver F22, et fly som kan sammenlignes med J20, ha kostet US Air Force hele 360 ​​millioner dollar, og flertallet av vestlige flerbruksfly, fra F15 til F18 inkludert Rafaleden Typhoon, og F35, koster i dag mellom $70 og $100 millioner.

j 8f Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Avledet fra Mig21 og Mig23, er Shenyang J8 en interceptor som ble tatt i bruk på begynnelsen av 80-tallet, hvorav 250 fortsatt brukes i andrelagsenheter i PLA

Til denne prisen, og med tanke på behovene til APL når det gjelder å erstatte dens 300 J-7 og 250 J-8 som fortsatt er i bruk, er det sannsynlig at den årlige produksjonen av J20 vil komme i tråd med den til J16 og J10 , eller mellom 20 og 25 fly per år, tilsvarende en skvadron. I likhet med Russland vil ikke Kina slutte å produsere tidligere generasjons enheter, spesielt J10C lett jagerfly og J16 flerbruks jagerfly, for å justere et stort antall enheter med forskjellige egenskaper. I følge de siste spekulasjonene fra luftfartseksperter kan det prioriterte oppdraget til J20s være eliminering av støttefly, som Awacs, tankskip, elektroniske etterretningsfly så vel som maritime patruljefly. Som sådan kan det nye langdistanse PL15-missilet som utstyrer J20 vise seg å være en formidabel trussel mot vestlige fly.

Husk at, ifølge flere informerte kilder, bør Kina snart avsløre, i tillegg til det fremtidige strategiske bombeflyet HH-20 ment å ta over etter H6 som for tiden er i bruk, en nye angrepsfly, som skal erstatte JH7 stammer fra slutten av 80-tallet, og som også vil være 5. generasjon og snikende. Det er langt unna nå, tiden eller Kina var bare flinke til å kopiere russisk eller vestlig utstyr... veldig langt!

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler