Sikorsky presenterer sin Raider-X for FARA-programmet

Etter Bell, med Bell 360 Invictus, er det turen til Sikorsky, og partneren Lockheed, å presentere Raideren valgt ut for rekognoserings- og angrepshelikopterprogrammet VIL LAGE som tilhører superprogrammet Fremtidig vertikalløft avUS Army. Ikke overraskende er produsenten som presenterer SB1 Defiant vendt Bell V280 Valor for å erstatte Black Hawk-helikoptrene, tilbyr, for konkurranse, en modell med en motroterende rotor og fremdriftspropell avledet fra prototypen S97 Raider, selv avledet fra demonstranten X2 som eksperimenterte med denne konfigurasjonen mellom 2008 og 2011.

Ikke overraskende fordi S97 Raider er et 5 tonns klassefly som er i stand til å transportere, i tillegg til mannskapet på 1 eller 2 piloter, 6 personell eller 500 kg nyttelast, som opprinnelig ble designet med ideen om å erstatte OH-56 Kiowa, som er nettopp formålet med FARA-programmet. Men Sikorskys nye helikopter vil ikke være S97 Raider, men Raider X, en versjon optimalisert for å gi, ifølge designerne, den største merverdien på slagmarken, i det mest kritiske øyeblikket.

S97 Raider Defense News | Konstruksjon av militærhelikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
S97 Raider fungerer som basismodell for utformingen av Raider

Og det mangler ikke på argumenter, teknologien i hjertet av Sikorsky-modellen, ellers ikke avslørt fordi den ikke ville være fullstendig definert. For det første, hastighet, som utvilsomt er det sterkeste med denne teknologien som kombinerer motroterende løfterotor og fremdriftspropell, og S97 har vist at den kunne opprettholde en marsjfart på 220 knop (410 km/t) og en maksimal hastighet på 240 knop (440 km/t). Husk at den amerikanske hæren krever en minimumshastighet på 180 knop for FARA-programmet, og at dette er makshastigheten til Bell 360. Denne høye hastigheten til Sikorsky-modellen gjør også at vi ikke trenger å optimalisere den aerodynamiske profilen til fly så mye som mulig, noe som blant annet tillater å plassere mannskapet side ved side og ikke i tandem, noe som i stor grad letter samarbeidsarbeidet, og å frakte personell og eventuelt last i kabinen, noe som er umulig med Bell 360.

Det er sannsynlig at FARA-konkurransen vil spilles ut mellom disse to produsentene, og disse to enhetene med svært divergerende konsepter. Til den banebrytende ytelsen og utviklingspotensialet til Sikorsky-modellen, svarer Bell med den ultimate lette helikoptermodellen i en tradisjonell konfigurasjon, og drar nytte av prestasjonene til 70 års utvikling på dette feltet. Dermed sikrer Bell at Invictus blir mer pålitelig, enklere å vedlikeholde, og mer effektiv og manøvrerbar ved lav hastighet enn konkurrenten, og fremfor alt rimeligere å kjøpe og bruke. Sikorsky, på sin side, er trygg på ytelsen til modellen sin, og på dens evne til å rettferdiggjøre prisforskjellen med en betydelig forskjell i operasjonelle evner, og at den sammensatte rotoren og fly-by-wire kontrollerer Raiders manøvrerbarhet og reaksjonsevne. bedre enn tradisjonelle konsepter.

2019 10 01 Bell 360 Invictus 003 1024x683 Forsvarsnyheter | Konstruksjon av militærhelikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Bell 360 Invictus vil være hovedmotstanderen til Raider X i FARA-konkurransen

I tillegg forsikrer designerne av Raider-X at prisen på enheten vil være under 30 millioner dollar, grensen satt av den amerikanske hæren for dette programmet. Til slutt, med S97 Raider som har tilpasset flyvninger og forestillinger siden 2015, og SB1 Defiant som, selv om det tok lengre tid å designe enn V280 Valor, nå testes, har Sikorsky all kunnskapen for å redusere teknologisk risiko betydelig, et av nøkkelpunktene når det gjelder å evaluere en forstyrrende teknologi.

Voldgiften angående FARA-programmet vil derfor være kompleks, mellom en enhet med tradisjonelt optimalisert design og tilbudt til $15 millioner av Bell, men med kun lav skalerbarhet, og en mye mer effektiv, skalerbar og allsidig enhet, men med prisen vil i alt sannsynligheten være mellom $25 millioner og $30 millioner ifølge Sikorsky. Den amerikanske hæren, som også er engasjert i en rekke andre programmer for å modernisere sin panserstyrke, sin artilleri, sine luftvernforsvarsevner for bare å nevne de viktigste, vil ikke bare måtte ta hensyn til kriteriene og parameterne til programmet FARA , men også de av andre programmer, for å ta sin avgjørelse. En ting er sikkert, ingenting er bestemt på forhånd i denne konkurransen...

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler