Kurdiske styrker tar Ras al-Ayn tilbake mens president Trump truer med å utslette tyrkisk økonomi

Vi kan si at ting utvikler seg som forventet i konflikten mellom Tyrkia og kurdiske styrker i Nord-Syria. Som forventet fordi knaptHar kongressen kommet tilbake fra sin årlige retrett? at president Trump har gjort en reversering av posisjon som bare han vet om. Mens han på søndag beordret styrkene som var tilstede i regionen til å trekke seg tilbake, og overlate kurderne til seg selv, beordret han her, og dermed forbigått Senatet, sanksjoner mot 3 tyrkiske ministre, derfor forsvars- og innenriksministrene, 50 % økning i tollavgifter på tyrkisk stål importert til USA, og en våpenembargo, det vil si ikke mye klar, akkurat det amerikanske parlamentarikere ønsket å vedta . Samtidig sendte han ut sin forsvarsminister, Mark Esper, for å be NATO om å ta sanksjoner mot Ankara, mens konflikten allerede har fordrevet, ifølge FN, mer enn 160.000 70.000 mennesker, inkludert XNUMX XNUMX barn.

Også som forventet siden den tyrkiske offensiven nå ser ut til å stoppe opp mot de kurdiske styrkene, rekonstituert og reorganisert, som tilsynelatende var i stand til å samle nærmere 60.000 XNUMX mann for å møte styrkene til motstanderen deres. Ifølge Tass-byråetkurdiske styrker ledet angivelig en voldelig motoffensiv mot vanlige tyrkiske styrker og de paramilitære militsene som fulgte dem i byen Ras al-Ayn, som de til slutt gjenerobret i harde gatekamper. Det ser ut til at kurderne ble overrasket over erklæringene fra president Trump som ga starten på det tyrkiske angrepet, og at de derfor ikke hadde mobilisert styrkene sine nær grensen til Tyrkia, noe som forklarer den raske progresjonssøylene fra Ankara de første dagene. Men når styrkene først var samlet og omorganisert, var de i stand til å gjenoppta kampen med effektiviteten som ble tilskrevet dem, for å tvinge de tyrkiske elementene til å trekke seg fra Ras al-Ayn, men også for å markere tid mot Kobane.

tilbaketrekning av amerikanske tropper Tyrkia Syria Forsvarsnyheter | Syrisk konflikt | Embargo og militær blokade
Amerikanske styrker som forlot Syria møtte noen ganger konvoier av kurdiske eller syriske styrker på vei mot kampsonen.

Som forventet fordi Russland ser ut til å manøvrere seg til å være den store vinneren av denne krisen, ved å utplassere, iht. Washington Post, styrker mellom de tyrkiske linjene på den ene siden, og de fra den nye alliansen mellom den syriske regjeringen og kurderne på den andre. Ved å gå frem på denne måten, uten å delta offisielt, indikerer Moskva overfor Ankara at de har til hensikt å gå tilbake til status quo på grensen. Samtidig ser det ut til at russiske diplomater prøver å forhandle frem en avtale mellom syrere og kurdere for å garantere en sikkerhetssone langs den tyrkiske grensen, for å gi president Erdogan en hederlig utgang fra denne konflikten som begynte på et svært dårlig grunnlag. I tillegg kan de facto-alliansen mellom den syriske regjeringen og de syriske kurderne tillate forhandling om en tilfredsstillende status angående den kurdiske befolkningen i Syria, samtidig som den sikrer den territorielle enheten i landet, og sette en stopper for tyrkiske krav over den nordlige delen av Syria. landet.

Som forventet, endelig, fordi forsøket på å få på plass en europeisk reaksjon med en streng våpenembargo mot Tyrkia ble blokkert av opposisjonen fra Storbritannia som, hvis den i dag ikke fremstår som en stor eksportør av våpensystemer til Ankara, sammenlignet med Roma eller Madrid for eksempel (som begge var klare til å validere embargoen), ville en slik avgjørelse fordømme deltakelse av BAe og Rolls-Royce til TFX-programmet, med potensielle effekter på Tempest-programmet.

Kurdiske styrker Forsvarsnyheter | Syrisk konflikt | Embargo og militær blokade
Kurdiske styrker var i stand til å mobilisere reservene sine for å møte angrepet fra Türkiye

Hendelsesforløpet vil fremfor alt avhenge av president Erdogans vilje til å fortsette denne offensiven for enhver pris, i frykt for å miste troverdigheten og den sterke folkelige støtten som han har funnet i opinionen siden starten av den militære operasjonen. Hvis den naturligvis ikke kan gi etter for amerikanske trusler, kan den på den annen side gripe utgangsdøren bare med Moskva på gløtt, for å rettferdiggjøre en avtale som garanterer sikkerheten til dets statsborgere mot PKK, som faktisk ikke ville være direkte territoriell. kobling med kurderne i YPG. Når det er sagt, selv om denne hypotesen ble bekreftet, noe som sannsynligvis ville vært det best mulige tilfellet i dag, kan ikke spenningene som har oppstått mellom europeiske land, USA og Ankara slettes raskt, om i det hele tatt. de kan være på mellomlang sikt .

PS 15/10/19 kl. 20:30: alt går definitivt veldig raskt i denne filen. Britene har varslet at de vil stanse våpeneksporten til Tyrkia. Når det gjelder Kina, synes det ifølge JDD å stemme overens med Moskvas holdninger i dette spørsmålet. Fortsettelse følger …

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler