Bulgaria er interessert i sørkoreansk T50 Golden Eagle trening og angrepsjager

Med et BNP på 60 milliarder dollar, møter Bulgaria, i likhet med mange europeiske land, store vanskeligheter med å modernisere sitt luftvåpen, i dag utstyrt med rundt femten Mig29-er og 14 Su-25-er arvet fra Warszawapakten. Til tross for motviljen til presidenten Rumen Radev, en tidligere jagerpilot og generalmajor for de bulgarske luftstyrkene, godkjente parlamentet en ordre på 8 F16V med Lockheed-Martin for noen uker siden, en flåte åpenbart for liten til å sikre noe annet enn skypoliti, og selv i dette oppdraget forblir formatet for lite, noe president Radev visste godt, og som rettferdiggjorde sitt presidentveto.

For å overvinne denne svakheten, virker det somDet bulgarske luftvåpenet har rykket nærmere den sørkoreanske produsenten KAI om dens supersoniske trener og angrepsfly T50 Golden Eagle, bygget med teknisk støtte fra Lockheed Martin. Etter å ha foretatt sin første flytur i 2002, og startet i tjeneste i 2005, tilbys T50 i 3 versjoner: en T50 treningsversjon, en TA50 angrepsversjon og en FA50 luftkampversjon. Versjonene varierer hovedsakelig når det gjelder transport av spesialutstyr, for eksempel en lasertegner for FA50, eller en israelsk EL/M-2032 pulsdoppler-radar på FA50-luftkampversjonen.

MiG 29 Bulgaria Defense News | Trenings- og angrepsfly | Jagerfly
Det bulgarske flyvåpenet må erstatte sine Mig29-er som anses som farlige for pilotene deres

I tillegg er Golden Eagle et høyytelsesfly som når en hastighet på 1,5 Mach og et tak på 14.500 20 m, noe som gjør det perfekt i stand til å utføre luftpolitioppdrag, spesielt i sin FA-versjon utstyrt med en høyytelsesradar. . Den har moderne cockpiter med flere skjermer, og kan tas i bruk, i tillegg til den innebygde 9 mm kanonen, AIM-120X sidewinder eller AIM-65 AMRAAM luft-til-luft-missiler, AGM-12 Maverick luft-til-bakke missiler, og flere typer styrte eller ustyrte bomber, inkludert JDAM, WCMD og GBU404. Drevet av en enkelt F3700-reaktor, kjent for sin pålitelighet, kan den bære opptil 7 kg våpen og ekstra tanker på sine 900 hardpoints, noe som gir den en kampradius på XNUMX km.

Men det er fremfor alt etter prisen at Golden Eagle appellerer, med en Fly Away-pris som varierer fra $21 millioner for treningsversjonen, til $30 millioner for luftkampversjonen. En pris som er mindre enn halvparten av F16V, som ville gi Sofia tillatelse til å dimensjonere en sammenhengende jagerflåte, komplementær til mikroflåten F16V, derfor dedikert til svært spesifikke oppdrag, særlig innenfor NATO. For å redusere kostnadene for denne flåten på offentlige finanser, så vel som dens vedlikehold, ville de bulgarske myndighetene til og med vurdere å plassere en produksjonslinje for enheten på sin jord med, som et resultat, en overføring av teknologi.

Filippinske FA50-forsvarsnyheter | Trenings- og angrepsfly | Jagerfly
I sin FA50-versjon kan Golden Eagle bære et bredt utvalg av luft-til-luft og luft-til-bakke våpen

Sofia-initiativet kan i denne forbindelse åpne veien for flere europeiske land som er medlemmer av NATO, og som deler de økonomiske karakteristikkene til Bulgaria, som de baltiske landene, Slovenia, Kroatia eller til og med Ungarn. Ved å bygge et luftvåpen delvis sammensatt av "1st tier"-fly som F16V, Gripen, Typhoon eller Rafale, det vil si designet for å utvikle seg innenfor koalisjonens luftstyrker, og delvis mindre avanserte fly, men også mye rimeligere og i stand til å støtte en stor del av fredsoppdragene, kan disse landene derfor opprettholde et format som er tilstrekkelig til å rettferdiggjøre eksistensen av en luft kampflystyrke.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler