Bahrain-marinen bør motta en andre OH Perry-fregatt fra den amerikanske marinen

I september 1996 kjøpte den lille kongelige marinen i Bahrain, en øystat med 1,5 millioner sjeler i Persiabukta som ligger mellom Saudi-Arabia og Qatar, en fregatt av OH Perry-klassen fra den amerikanske marinen, FFG-24 Jack Williams, i tjeneste i 1981, og ble tatt ut av tjeneste noen måneder tidligere. Med dette 124 m skipet omdøpt til RBNS Sabha, og utstyrt med en 76 mm kanon, to trippel ASM torpedorør, en rakettutskytningsanordning bevæpnet med standard luftvernmissiler og Harpoon antiskipsmissiler, og med et krigshelikopter mot ubåt, gikk det inn en ny dimensjon, som til da kun har operert lette rakettpatruljebåter.

Utenriksdepartementet har nettopp godkjent salget av en andre OH Perry fregatt, FFG-49 Robert G. Bradley, og videresendte filen til FMS for godkjenning og utførelse. Bradley gikk i tjeneste med den amerikanske marinen i juni 1984, og er en av de siste fregattene i Perry-klassen som ble bygget, og ble først trukket ut av tjeneste i 2014 av den amerikanske marinen, som lagde skipet i møllball siden. Det er en langstrakt fregatt, med en lengde på 138 m og 4100 tonn, men som alle Perrys i tjeneste i den amerikanske marinen etter 2004, ble Mk13-rakettkasteren demontert og erstattet av en 25mm Mk38-autokanon, SM1 Standard luftvernmissil har blitt tatt ut av tjeneste. Salgskontrakten, inkludert ifølge pressemeldingen, støtte til vedlikehold av skipet og missilene, er estimert til 150 millioner dollar, noe som antyder at skipet på en eller annen måte vil motta luftvernmissiler igjen, sannsynligvis essensielle for å operere i Persiabukta i dag.

uss robert g bradley ffg49 15 Forsvarsnyheter | Bahrain | Brukt forsvarsutstyr
FFG-49 Robert G. Bradley – legg merke til at Mk13-missilutskyteren fortsatt er til stede på fordekket

Denne kontrakten vil representere den 22. OH ​​Perry-klassen fregatten, av 51 bygget for den amerikanske marinen, overført av USA til en alliert marine, inkludert Polen, Egypt, Tyrkia og Pakistan. Ukraina kunne også anskaffe 2 av disse fregattene for å prøve å begrense russisk ekspansjon i Svartehavet og Azovhavet; men for øyeblikket har ingen offisiell kunngjøring bekreftet denne hypotesen.

Det er interessant å merke seg at da de ble tatt i bruk, kostet OH Perry-fregattene den amerikanske marinen 122 millioner dollar hver. Det ser ut til at devalueringen av skipet etter 30 års tjeneste derfor ble oppveid av den samlede prisstigningen på Forsvarsutstyr, slik at skipet klarte å opprettholde en vesentlig lik absolutt økonomisk verdi. Med andre ord vil skipet kun ha kostet US Navy tilsvarende lånerenteprisen på kjøpesummen, eller i gjennomsnitt 2,5 % per år i perioden 1985/2015., eller knapt 3 millioner dollar per år. Nok til å åpne interessante perspektiver for utformingen av en økonomisk modell for anskaffelse av forsvarsutstyr som tar hensyn til optimal videresalgsverdi...

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler