Tyrkia er angivelig nær enighet om å anskaffe 36 russiske Su35-jagerfly

For bare to år siden ville en slik uttalelse i beste fall ha vekket et smil, og i verste fall forårsaket en bølge av panikk i NATO. Ifølge det tyrkiske avisen Sabah, nær president RT Erdogans rettferdighets- og utviklingsparti, er tyrkiske myndigheter nær ved å signere en ordre på 36 tunge Su35 kampfly fra Moskva. For øyeblikket er beløpet, tidsplanen eller omfanget av denne hypotetiske ordren ikke avslørt. Men det ville uten den minste tvil være et nytt varselskudd fra Ankara mot NATO, og et siste forsøk på å få Washington til å endre standpunkt mht. F35-embargo gjaldt Tyrkia etter anskaffelse av russiske S400-batterier.

Allerede forrige uke ble det publisert flere artikler som rapporterte sannsynlige ytterligere tyrkiske ordrer, spesielt av S400-systemer til Russland, mens siste levering av den første ordren må finne sted i november i år. Mens Moskva og Ankara har klart å ta fullstendig kontroll over den syriske konflikten, etter den amerikanske tilbaketrekningen, og til tross foren dessverre treg europeisk opposisjon, kommer den russisk-tyrkiske aksen styrket ut av den syriske krisen, mens skismaet mellom vestlige og tyrkere aldri har vært så dypt.

S400 Türkiye Levering Militære Allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Siste levering av S400 til Tyrkia bør finne sted i november 2019

Faktisk er kunngjøringen i det tyrkiske dagbladet, tatt opp avDet russiske nyhetsbyrået TASS, er i dag ikke noe overraskende, og kan til og med beskrives som forutsigbart. Det griper inn, hva mer er, mens posisjonene mellom Trump-administrasjonen, til fordel for å oppheve sanksjonene mot Ankara, oge Kongressen, som tvert imot ønsker en styrking av sistnevnte, vil trolig generere store sammenstøt i Washington, midt under kampanjen for presidentvalget i 2020. Denne kunngjøringen er også ment for europeere, som har indikert at de vil støtte Kypros i striden mellom landet og Ankara om utnyttelse av gassforekomster oppdaget nær øya. Åpenbart har RT Erdogan valgt provokasjon og makt, spesielt med hensyn til europeere, forsterket av hendelsene i Syria.

Oppkjøpet av Su35 av Tyrkia hadde vært nevnt i flere måneder, som et alternativ til USAs avslag på å selge F35A, følger anskaffelsen av russiske S400-systemer av den tyrkiske hæren. I august 2019, i anledning MAKS 2019-utstillingen, møtte president Erdogan president Putin til bli vist enhetenOg Su57, det fremtidige stealth-kampflyet til det russiske luftforsvaret, som snart kommer i tjeneste, men hvis masseproduksjonen har ennå ikke startet. Ved å kjøpe to skvadroner, 36 fly, av Su35s, kunne Tyrkia derfor begynne å erstatte det eldste flyet i tjeneste i sine luftstyrker, slik som F4 Phantom 2, mens de ventet på Su57 og, fra 2026, TFX som må erstatte de tyrkiske F16-ene. Merk at den tyrkiske artikkelen også rapporterer om industrielt samarbeid mellom de to landene, noe som antyder langsiktig samarbeid, spesielt på de to 5. generasjonsprogrammene Su57 og TFX. Vi bemerker dessuten at en tyrkisk-russisk TFX perfekt vil utfylle Su57 på det internasjonale markedet, for å tilby et komplett utvalg av nye generasjons enheter.

Putin og Erdogan Su47 MAKS 2019 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly
President Putin presenterte Su57 og Su35 til president Erdogan på MAKS 2019

Su35, den siste representanten for Flanker-familien initiert av Su27, er et tungt jagerfly som når en maksimal startmasse på 36 tonn, og har store dimensjoner. Selv om flyet har flere funksjoner, er det imidlertid spesialisert på luftforsvar, spesielt takket være Irbis-E-radaren, ofte ansett for å være den mest effektive PESA-radaren i bruk på et jagerfly i verden. Med sine to 117S vektorstrømmotorer når den en hastighet på Mach 2,3 i stor høyde, og et tak på 19.000 18.000 m, med en imponerende stigehastighet på 11,5 1600 m/min. De 8 tonnene med internt drivstoff gir den en kamprekkevidde på 12 km, mye større enn vestlige fly, mens den bærer 35 tonn med våpen og utstyr på 175 hardpoints. Den har også en OLS-77 Front Sector Optics som anses som svært effektiv, og en effektiv elektronisk krigføringspakke forsterket av L73M Khibiny-M pod. Til slutt kan flyet bære et stort antall luft-til-luft, luft-til-bakke, anti-skip og anti-stråling missiler, inkludert mellomdistanse Wympel NPO R3 (AMRAMM type), R54 for nærluftkamp , eller kryssermissilet XNUMXMXNUMX Kalibr.

Dagens opplysninger må vurderes med vanlige forbehold i påvente av en eventuell offisiell bekreftelse, selv om mange rapporter allerede peker mot denne troverdige hypotesen. Men hvis det skulle være det, vil dette ytterligere styrke Tyrkias centripetale bane overfor Vesten og NATO. Dette ville også veie en fornyet trussel mot Athen og Kypros, samt Sofia, Tbilisi, Kiev og Bucuresti, som er avhengige av vestlige styrkers tilgang til Bosporos for å garantere deres sikkerhet i Svartehavet. Det er mulig at NATO vil forbli frosset i møte med en slik kunngjøring, han skal derfor tilbake til Brussel, Ou Paris hvis aktuelt, for å svare ved å styrke, mer enn symbolsk, de defensive evnene til de greske øyene, Kypros og Øst-Thrakia, for uten den minste tvil å markere den europeiske forpliktelsen til å garantere medlemmenes territorielle integritet.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler