Microsoft vinner JEDI-programmet for å bringe Pentagon-informasjon til skyen

Microsoft skapte en overraskelse ved å vinne mot Amazon, til tross for å være storfavoritten, kontrakten på 10 milliarder dollar for JEDI-programmet, med sikte på å bringe en stor del av Pentagons digitale informasjon, enten den er klassifisert eller ikke, til en sky-type arkitektur. Med denne kunngjøringen vil Pentagon kunne begynne å portere 80 % av sine digitale data til Joint Enterprise Defence Infrastructure, eller JEDI, for å styrke ytelsen, sikkerheten og sikre tilgjengeligheten til data i en enhetlig og desentralisert arkitektur.

Ved å gjøre dette ønsker Pentagon å akselerere den generelle ytelsen til informasjonssystemet sitt, for ikke lenger å være avhengig av ytelsen til hvert system tatt individuelt. Ved å desentralisere arkitekturen takket være skyen, vil det også styrke motstandskraften til hele systemet i møte med målrettede angrep, spesielt fysiske, mens den logiske sikkerheten til systemet vil bli forsterket ved å forene og standardisere sikkerhetsprotokoller, for å ikke lenger ha et sikkerhetsnivå som tilsvarer det svakeste leddet, som ofte er tilfellet. I tillegg vil dette gjøre det mulig å standardisere prosedyrer ved et forringet miljø, som for eksempel Business Resumption Plan og Business Continuity Plan, og derfor ikke her igjen hindres av et svakt ledd som kan blokkere hele rekonstruksjonen av det logiske systemet etter en hendelse.

pentagon 2 Defense News | Big Data | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
For Pentagon påvirker de forventede fordelene med JEDI-programmet både ytelse og sikkerhet for tilgang til forsvarsdata

JEDI-programmet hadde forårsaket mye uro i Washington, spesielt på grunn av mistanker om favorisering til fordel for Amazon, ansett gjennom hele konkurransen som favoritter med sin Amazon Web Services-arkitektur. En prosedyre i denne retningen ledet av Oracle er fortsatt i gang, men valget av Microsoft risikerer at det mister mye vesentlighet. Forsvarsministeren, Mark Esper, måtte trekke seg fra beslutningskomiteen for dette strategiske prosjektet, for å unngå mistanker om favorisering som hindret prosedyren, mens hans svigersønn jobber for IBM.

Det er sannsynlig at Microsoft på grunn av denne suksessen vil forsøke å utnytte både bildet og erfaringen som er oppnådd rundt JEDI-programmet, for å tilby USAs allierte, først og fremst europeerne, en tilsvarende løsning. Det gjenstår å se hvordan vi i Europa vil sette pris på å legge flertallet av Forsvarsinformasjonen i hendene på en gruppe bundet av amerikansk lovgivning, som vi vet sannsynligvis raskt vil bli modifisert for å møte ambisjonene til Representantenes hus.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler