Teknisk vurdering av indisk flyskip INS Vikrant av den brasilianske marinen?

I september 2019 var en reservist fra den brasilianske marinen (Marinha do Brasil) på en teknisk utveksling i India for å evaluere IAC-1-designet (Indigenous hangarskip 1), fremtidens INS Vikrant (Poder naval, "Marinha do Brasil avalia projecto de porta-aviões indiano", 17. oktober 2019) mens India må lansere IAC-3-programmet, fremtidens INS Vishaal med katapulter og arresterende tråder.

Le Plan for artikulasjon og utstyr for Marine do Brasil (PAEMB) fra 2009 er marineversjonen avDefesa nasjonal strategi (18. desember 2008). PAEMB dekker perioden 2009 – 2030 med prognoser for innsatsen som skal produseres i den påfølgende perioden (2030 – 2047). Gjennomføringen av marineprogrammer er overlatt til Diretoria de Gestão de Programas Estratégicos da Marinha (DgePEM). De to viktigste PAEMB-programmene er Program for å oppnå fordeler fra SUPerfície (PROSUPER) og SUBbmarinos utviklingsprogram (PROSUB).

PROSUPER har ambisjon om å anskaffe to nye hangarskip på cirka 45 000 til 60 000 tonn (~ 30 kampfly pluss luftovervåkingsfly og helikoptre) i perioden 2023 – 2031 og 2031 – 2047. nedrustning av det gamle Foch i november 2018 og erstattet av eks-HMS Ocean i juli 2018, omdøpt til NAé Atlanterhavet, forlater symbolsk Latin-Amerika uten hangarskip.

NAe Atlantico ex HMS Ocean Defense News | Brasil | Militære marinekonstruksjoner
NAé angrepshelikopterskip Atlanterhavet, tidligere HMS-Ocean of the Royal Navy, tok over fra Sao Paolo (ex-Foch) som ble trukket ut av tjeneste i 2018

Moderniseringsprogrammet til det tidligere franske hangarskipet (2015 og 2019) gikk hånd i hånd med de som dekker moderniseringen av fly med faste vinger, Aeronaves moderniserings- og innhentingsprogram:

  • 4 enkeltseter og 2 toseter AF-1 Hauk (ex-A-4KU Skyhawk II Kuwaiti) av de 12 maskinene som ble levert ble modernisert, den siste kom tilbake i bruk i april 2019;
  • De fire KC-2-ene Turbo Trader også dra nytte av en kraftig modernisering, den første skal leveres i 2021 med sine fulle operative evner.

SAAB fortsetter å tilby influensa La Marinha do Brasil er fortsatt overbevist om at anskaffelsen av hangarskip er forenlig med brasilianske evner, derav bevaringen av fly med faste vinger.

Under presentasjonen av det fremtidige hangarskipprogrammet av Diretoria de Gestão de Programas Estratégicos da Marinha (DgePEM) i februar 2018, ser det ut til at alle marine luftfartssektorer blir undersøkt: siden Juan Carlos I Spansk (27 000 tonn) med ADAV/STOVL-fly opp til en katapult og arresterende hangarskip (CATOBAR) med konvensjonell fremdrift eller utviklet fra hangarskipets planer Charles de Gaulle (43 tonn). Denne siste veien sammenlignes med kjøpet av et atomangreps-ubåtskrog uten atomdeler fra Frankrike, i tillegg til de fire S-BR-ene (Scorpène-Brasil).

PAN CHarles de gaulle kopi Forsvarsnyheter | Brasil | Militær marinekonstruksjon
Formatet til PAN Charles de Gaulle, og dets 45.000 XNUMX tonn i CATOBAR-konfigurasjon, samsvarte godt med behovene til den brasilianske marinen.

Den tekniske utvekslingen med den indiske marinen er ikke den første i sitt slag, og den brasilianske marinestaben virker veldig aktiv i saken. For eksempel inngikk Beijing en marine luftfartsavtale med Brasil i 2010 knyttet til opplæring av fremtidige kinesiske embarket piloter. Det er ennå ikke sagt noe om kompensasjonen som er oppnådd for denne tjenesten til Kina, som (ennå?) ikke har vist sin interesse for den brasilianske marineluftfarten.

Dette har en tendens til å bekrefte interessen til Marinha do Brasil for et hangarskip med katapulter og arresterende tråder med en tonnasje på omtrent 30 000 til 40 000 tonn. DEAC (DCNS Utviklet hangarskip) vekke interessen til Brasil. INS planer Vikrant (40 000 tonn), dens generelle dimensjoner og operasjonelle egenskaper er kompatible med den brasilianske marinens luftfartsmål.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler