Fire forsvars- og intervensjonsfregatter for Hellas?

Den 10. oktober 2019 signerte Athen og Paris en intensjonsavtale for kjøp av to bygninger fra programmet Fregate Defense and Intervention (FDI). under besøket av nasjonalforsvarsminister Nikos Panagiotopoulos til ministeren for de væpnede styrker Florence Parly. Denne signaturen forplikter fornyelsen av "fregattrammeverket" til den hellenske marinen.

For å forstå det greske marinebehovet er det nødvendig å sette det i sammenheng med konfrontasjonen mellom Hellas og Tyrkia i Egeerhavet. Fra perspektivet til den tyrkiske overflateflåten, programmet MİLli GEMi (MİLGEM) – nasjonalt kampskip – produserer sin fulle nyttige effekt. 4 av de 8 såkalte » MİLGEM-korvettene (Ada-klasse (4) + en klasse på 4 enheter som gjenstår å bygge) er i drift.

Den første av de 1 fregattene i Istanbul-klassen (eller TF-4 for dets programmatiske navn) er lagt ned. Programmet for 100 luftvernfregatter gjenstår å lansere når ett av de to forprosjektene (TF-8 eller TF-2000) velges. I tillegg skal fregattene MEKO 4500 TN I (Yavuz klasse (200), TN II Track A (Barbaros klasse (4)) og TN II Track B (Salihres klasse (2) fregatter moderniseres. Formatet til den tyrkiske overflateflåten i begynnelsen av 2-årene skulle det være 2030 korvetter og 8 fregatter. I motsetning til dette er "fregattrammeverket" til den greske marinen aldrende. Dette innebærer å sørge for erstatning av de ti fartøyene i Elli-klassen og de fire fregattene av klassen Hydra (MEKO 16 HN).

De to første fregattene av Elli-klassen – Elli (1981) og Limnos (1982) - ble solgt til Hellas mens de fortsatt var under bygging i Nederland. De neste åtte fregattene tilhørte fregattene i S-klassen eller Kortenaer-klassen og ble overført til Ahtenes (Aigaion (1993) Adrias (1993) Navarinon (1995) Kountouriotis (1997) Bouboulina (2001) Kanaris (2002) Themistoklis (2002) og Nikiforos Fokas (2003). De tjente på en modernisering i 2009. The Bouboulina ble tatt ut av drift i 2013. De fire Hydra-klasse fregattene (Hydra (1992) Spetsai (1996) Psara (1998) og Salamis (1998) er resultatet av en kontrakt signert i 1988. Den første bygningen ble bygget av Blohm + Voss i Tyskland mens alle de andre ble bygget i Hellen i Hellenic Shipyards. De hadde fordel av et lett moderniseringsprogram i 2008 for å gjøre de fire bygningene i stand til å implementere ESSM (Utviklet Sea Sparrow Missile) takket være utskiftingen av brannkontrollen.

Det gjenstår spørsmålet om moderniseringsprogrammet midt i livet som har vært diskutert siden 2018. Med et budsjett på rundt 150 millioner euro skal det gjøre det mulig å integrere et nytt kampsystem, en ny tredimensjonal radar samt modernisere ti andre store systemer . Fregattene skulle moderniseres mellom 2020 og 2024. Dette formatet på 14 fregatter falt til bare 13 med nedrustningen av en av Elli-klassens fregatter i 2013. De resterende fregattene er gamle: 22,75 år for Hydra-klassen (4 ) og 38,3 år for Elli (9). Det er for utskifting av disse siste fregattene anses som haster fordi det er et spørsmål om å unngå en kollaps av formatet ved gjentatte skader og brudd på grunn av bygningenes kanoniske alder. Av politiske grunner, spesielt på grunn av de bilaterale båndene mellom Athen og Paris, ble den greske preferansen raskt bestemt for arveoppkjøpet av 6 FREMM (European Multi-Mission FRegates), hvorav flertallet ville blitt samlet i Hellas. Diskusjoner om dette formatet varte mellom 2005 og 2013.

Fransk-greske diskusjoner siden 2013 har fokusert på en "2 + 2-plan", dvs. to FREMM-er bygget i Frankrike for to, lagt ned i Hellas. Det var først fra 2018 at FTI (Intermediate-Size Fregates) – omdøpt til FDI (Defense and Intervention Fregate) av Marine Information File av 1. januar 2019 – erstattet FREMM i diskusjonene. Den nåværende fasen av diskusjoner begynner medsending av en intensjonsavtale fra Athen til Paris 5. juni 2019. Dette brevet ble signert 10. oktober 2019 av den greske forsvarsministeren Nikos Panagiotopoulos og ministeren for de væpnede styrker Florence Parly. Brev som ikke er bindende, men som utgjør en formell forpliktelse som lar Frankrike søke en finansieringsløsning som Paris vil stå som garantist for.

En avtale ad hoc å bringe salget av to fregatter fra FDI-programmet, det vil si National Navy-versjonen, til Hellas må signeres. DGA oppfordrer gresk side til å signere denne avtalen før 31. januar 2020 ifølge flere greske aviser for å inngå forsyningskontraktene og gi Athen muligheten til å sette opp den andre FDI i Hellas. De to fregattene skal bygges i Lorient for levering i 2024 og 2026.

Le 2 + 2-planen vil fortsatt være relevant fordi den greske regjeringen fortsatt vil måtte dømme om ytterligere to IDF-er som enten vil bli bygget i Hellas eller bygget av Naval Group i Lorient. Dette programmet vil i beste fall tillate utskifting av 4 av de 13 fregattene til den hellenske marinen, som fortsatt opprettholder ambisjonen om å være på nivå med Tyrkia (16 fregatter) på begynnelsen av 2030-tallet. Greske perspektiver for å fortsette fornyelsen er basert på:

Men disse to rutene opprettholder bare et format på tolv fregatter, ikke seksten. Og det vil sies at de to FDI-ene til den greske marinen (2024 og 2026) vil bli, med sin fullt digitaliserte flatradar, de beste luftvernenhetene i hele Egeerhavet, langt foran alle de andre fregattene, i spesielt tyrkisk. Nok til å stimulere den tyrkiske politiske beslutningen om å lansere luftvernfregattprogrammet.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler