Airbus DS tilbyr en versjon av Typhoon for eliminering av luftvernforsvar

Tornado ECR er i dag det eneste flyet i Europa som spesialiserer seg på oppdrag for å undertrykke motstanderens luftvernforsvar, eller SEAD. Det italienske flyvåpenet har fortsatt 5 i bruk, til ECR A-200-standarden, mens Luftwaffe fortsatt har 35 til ECR-standarden, hvorav 28 fortsatt er i tjeneste. Med sikte på å erstatte flåten av 85 tornadoer i kø i Luftwaffe, inkludert de 28 ECR-ene, presenterer Airbus DS i dag en versjon av Typhoon spesialisert seg på dette oppdraget, identifisert for øyeblikket som Typhoon ECR/SEAD.

Den nye versjonen foreslått av Airbus DS har to jamming pods plassert på de midterste pylonene under vingene på flyet, samt 3 ekstra 2000 l bokser i ventrale posisjon, og på de indre pylonene, som krever modifikasjon av konfigurasjonsdiagrammet. forsyning av enheten for å koble disse driverne til drivstoffnettverket. Enheten vil også bære SPEAR-EW-missilet presentert av MBDA for noen måneder siden, som en del av Tempest-programmet. Staten gitt den nye HARM-missilordren passerte Luftwaffe i år, kan vi også anta at flyet kan utstyres med det. Gitt den svært store arbeidsmengden for SEAD-oppdrag, er det mer enn sannsynlig at Typhoon ECR/SEAD er en to-seter versjon.

Tornado ECR Defense News | Tyskland | Awacs og elektronisk krigføring
Tornado ECR er det eneste europeiske flyet som spesialiserer seg på SEAD-oppdraget

Investeringene foreslått av Airbus DS for å designe den elektroniske krigføringsversjonen av Typhoon kan også representere et godt arbeidsgrunnlag for dimensjonen Rafale/Typhoon av FCAS. Som vi nevnte i denne artikkelen, trenger Luftforsvaret, i likhet med National Navy, desperat en versjon av Rafale spesialisert seg på dette oppdraget, for å nøytralisere motstridende luftvernforsvar om nødvendig. Imidlertid kan jamming Pods og Spear-EW-missiler utgjøre en felles base for en europeisk versjon av jamming-evner, slik at de samtidig kan utstyres Typhoon og Rafaleer spesielt modifisert. Et slikt initiativ vil representere en "Quick Win" i FCAS-programmet som desperat trenger sterke symboler Å avansere. I tillegg, for Frankrike, vil det representere et betydelig potensial når det gjelder eksport, spesielt til Egypt og India.

Dette vil også gjøre det svært vanskelig valget av F18 E/F for å erstatte de tyske tornadoene, selv ved å skille filene. Teknologiske fremskritt ville bli integrert i den teknologiske "felles potten" til FCAS, og Frankrike ville indirekte bli en viktig aktør i filen, for å støtte Typhoon i denne konkurransen.

Fremfor alt vil dette tillate de franske luftstyrkene å omfordele en kapasitet som har gått tapt siden midten av 90-tallet, og som nå er helt avgjørende når man vurderer intervensjon utover oppdragsbekjempelse. DE Spectra-system som beskytter Rafale, som det Pretorianske systemet som beskytter Typhoon, er absolutt effektive, men stilt overfor solid luftforsvar ville de raskt finne seg selv overveldet. Merk også det F4-standarden til Rafale planlegger utformingen av en slik jamming pod. Det vil derfor være sammenhengende å slå sammen behovene og svarene på dem innenfor FCAS-programmet.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler