Den første produksjonen Su-57 klar for levering til russiske styrker

- Annonse -

Ifølge en uttalelse fra den russiske viseforsvarsministeren Alexei Krivoruchko, er den første produksjonen Su-57 klar for levering til russiske styrker. Denne leveransen bør finne sted før utgangen av 2019. I 2020 vil en ny enhet bli levert, og produksjonen øker i årene etter. Som en påminnelse gikk Russland forbi rekkefølge på 76 Su-57 for et totalt beløp på 170 milliarder rubler, noe som bringer enhetsprisen på enheten til litt over 31 millioner euro.

20 m lang og 14 m bred, Su-57, nylig utpekt av NATO som Forbryter, er et tungt jagerfly med en tom masse på 18 tonn og en maksimal startmasse på 35 tonn, som Su-35. Produksjonsflyet vil bli drevet av to turbojetfly izdeliye 30 med vektorisert skyvekraft, med tørr skyvekraft på 108 KN, og 176 KN med etterforbrenning. Flyet vil opprettholde et skyvekraft-til-vekt-forhold større enn eller lik 1, selv når det er fullt lastet ved start. Den når en maksimal hastighet på Mach 2 i stor høyde, og en hastighet på super cruise (uten etterbrenner) på Mach 1,6 i stor høyde. Flyet bærer opp til 7 tonn drivstoff intern, noe som gir den en rekkevidde på 3500 km uten ekstra tank, og 1500 km i supercruise.

Su57-profil Defense News | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
Su57 er et imponerende fly, i kategorien 35 tonn.

Deteksjon er sikret ved en Sh121 radar AESA basert på N036 Byelka, i stand til å oppdage mål opptil 400 km ifølge produsenten Tikhomirov NIIP, å samtidig spore opp til 60 mål, og koble inn 16. Radaren er sammensatt av en hovedantenne i nesen, og sekundærside AESA-antenner som tilbyr svært store vinkeldeteksjonsevne Ved telefonen. Den er også utstyrt med et system multispektral optronikk 101Ks Atoll, som dekker funksjonene til IRST og varslingsdetektorer på de infrarøde og ultrafiolette spektrene, samt angående lasersikting, samt en pakke med elektronisk krigføring L401 Himalaya.

- Annonse -

Felon kan bære et bredt spekter av missiler og ammunisjon, enten i lasterommene eller på de 6 eksterne hardpointene. Spesielt vil det være i stand til å implementere R37M luft-til-luft-missil med meget lang rekkevidde ment å eliminere støttefly, for eksempel Awacs eller tankfly. Den kan også bruke en rekke Air-Ground ammunisjon, er kryssermissiler Kh59, missiler anti-skip Kh35, eller missiler anti-radar Kh-58.

Su 57 og S70 Okhotnik B Defense News | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
27. september 2019 foretok Su-57 og Okhotnik-B-dronen sin første fellesflyvning

Enheten er designet for å utvikle seg sammen med S70 Okhotnik B kampdrone, hvem må gå inn i tjeneste innen 2024 ifølge russiske myndigheter. Den 20 tonn tunge stealth-dronen vil utføre både fjerneffektor/detektor-oppdrag, som Remote Carrier i FCAS-programmet, og Loyal Wingman-oppdrag, i henhold til konseptet utviklet av USA. Okhotnik-B ble designet for å ha konsekvent ytelse med de til Su-57, spesielt når det gjelder rekkevidde. Ifølge russiske myndigheter presenterer Su-57 en Radarekvivalent område i størrelsesorden 0,5m2 i frontalsektoren, dvs. mye lavere stealth i absolutte termer enn for F35 eller F22. Det russiske flyet vil imidlertid være i stand til å kompensere for dette handikappet gjennom bruk av sine langdistanse infrarøde detektorer, og gjennom innfødt samarbeid med Okhotnik-B, som representerer en betydelig fordel på mellomlang sikt.

Su-57-programmet har ofte blitt bedømt slik utilstrekkelig av den angelsaksiske forsvarspressen, som flere ganger har kunngjort sin fiasko, og til og med dens opphør. I virkeligheten er Felon en enhet designet av og for de russiske styrkene, og reagerer perfekt på doktriner ansettelse og engasjement for dem. Dermed forsømte ikke enheten sin manøvrerbarhet, heller ikke hans autonomi hvor overlevelsesevne (tomotorer) på stealthalteret, og kombinasjonen av disse 3 kriteriene vil tillate de russiske styrkene å implementere et kraftig bevæpnet fly, med betydelige drivstoffreserver selv på store avstander, uten å kreve eksterne beholdere. flytanking, anses for sårbart.

- Annonse -
Su57 kort landing Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
På MAKS2019-showet demonstrerte Su57 sin evne til å gjøre korte landinger ved å sette ut fallskjermene før touchdown.

Uansett representerer utformingen av en slik enhet, og dens masseproduksjon, en tour de force for et land med Italias BNP. Langt fra å være avvæpnet eller forfordelt mot vestlige fly, bringer Su-57 en differensiert visjon av forestillingen om luftmakt, basert på målrettede angrep for å eliminere motstanderens festninger, mens de ble implementert fra avsidesliggende baser. I denne forstand, Su-57, absolutt mer rustikk, kan kvalifiseres som "Anti-F35", ettersom paradigmene som fødte de to enhetene divergerer. Men hvis enhetsprisen på Felon faktisk er €31 millioner som kunngjort, og ytelsen også er på nivå med kunngjøringene, kan vi lure på hva som faktisk ville være den mest vellykkede enheten.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler