For den indiske regjeringen, "skandalen Rafale » var arbeidet til konkurrenter til Dassault Aviation

Den indiske høyesterett har avsagt en ny dom i form av en snub til Congress Party of Rahul Gandhi, og den lille gruppen av aktivister som prøver å undergrave programmet Rafale Indisk blir levert, under dekke avanklager om favorisering og korrupsjon. Allerede i desember 2018 hadde referansedomstolen i det indiske rettssystemet avvist anklagene om fremdriften av den private prosedyren mellom Paris og New Delhi, med tanke på at alle domstolene og institusjonene som måtte konsulteres, hadde vært, og at prosedyren hadde blitt nøye respektert.

Denne gangen Høyesteretts dom gjaldt innholdet i selve programmet. Nok en gang gjentok hun at hun ikke var kompetent til å vurdere gyldigheten av hver persons individuelle meninger, men bare til å verifisere overholdelse av indisk lov, og prosedyrene som styrer dette programmet, som alle hadde blitt respektert. Men denne gangen la hun til at anklagene som var kommet frem handlet mye mer om et ønske om politisk og medieeksistens fra hovedpersonenes side, enn om en begrunnet rettssak.

Un Rafale F3 av luftkomponenten til den franske avskrekkingen utstyrt med et ASMPA-missil Defense News | Jagerfly | Forsvarsinstitusjonell kommunikasjon
den Rafale Indianere vil ha det spesielle oppdraget å sikre den luftbårne komponenten av landets avskrekking

Anklagene om korrupsjon og svindel hadde blitt fremmet av Kongresspartiet i forkant av lovvalget våren 2019, med håp om å provosere frem en populær avvisning av politikken som ble ført av statsminister Narenda Modi, kandidat for hans egen arv. Men velgerne viste at disse politiske og medieforsinkelsene hadde liten innflytelse på dem, siden det nasjonalistiske partiet BJP, som han leder innenfor NDA-alliansen, vant absolutt flertall under disse valget, noe som ga svært viktig folkelig og politisk legitimitet for statsministeren.

Denne gangen gikk den indiske regjeringen videre i å utnytte denne rettsavgjørelsen, siden den åpenlyst anklaget sine anklagere for å bli manipulert av flyprodusenter som konkurrerer med Dassault Aviation, selv om de første flyene Rafale beregnet på det indiske luftvåpenet har blitt offisielt overført til de indiske styrkene, og at president Modi ifølge en rekke bekreftende kilder kunne kunngjøre en ny ordre i anledning president Macrons besøk i New Delhi i slutten av januar 2020 for den indiske nasjonaldagen.

Le Rafale F3R Defense News | Jagerfly | Forsvarsinstitusjonell kommunikasjon
I stand til samtidig å bære Air-Air-missiler (her 2 Meteor, 2 MICA EM og 2 MICA IR) og presisjons Air-Ground-missiler, Rafale er et av de mest allsidige flyene i drift i dag

Denne nye ordren, som denne gangen kan være basert på en "Make in India"-klausul, kan effektivt sette Rafale i en styrkeposisjon i MMRCA-2-konkurransen dekker 114 fly, der det franske flyet er motstander av F16 Viper, Jas 39 Gripen, Mig35, F18 Super Hornet og Typhoon, samt for konkurransen knyttet til 57 gikk om bord på kampfly der han er motstander av denne samme F18 E/F Super Hornet.

Faktisk, å ha en lokal monteringsinfrastruktur, med eget underleverandørnettverk, samt et fly som allerede er tilpasset behovene til de indiske luft- og marinestyrkene, spesielt når det gjelder bruk av ammunisjon og kommunikasjonsprotokoller og datalink, og som har et vedlikehold infrastruktur for å sikre at 150 Rafale, gjør det mulig å redusere sine kontraktsmessige kostnader betydelig, og derfor gi konsortiet Rafale en viktig ressurs å fremheve i disse to konkurransene. Det er derfor ingen tvil om at Boeing (F18 E/F), Lockheed-Martin (F16), Eurofighter (Typhoon) eller Saab (Jas 39) har en interesse i å sverte bildet av Dassault og enheten i den indiske opinionen.

Rafale F3R Marine Defense News | Jagerfly | Forsvarsinstitusjonell kommunikasjon
Le Rafale Navy konkurrerer også mot F/A 18 E/F Super Hornet for å utstyre indiske CATOBAR hangarskip

Vi kan også lure på mulig involvering av HAL, den indiske flyprodusenten som setter sammen Su-30MKI og produserer Tejas, som forholdet var vanskelig for Dassault under forhandlingene rundt MMRCA-kontrakten, som var hovedårsaken til kanselleringen av sistnevnte, noe som fører til størrelsesorden 36 enheter over disk. Imidlertid vil denne juridiske avgjørelsen absolutt ikke markere slutten på nådeløsheten til tilhengerne av teoriene om korrupsjon rundt programmet Rafale. Det er sannsynlig at sistnevnte vil bruke andre midler for å prøve å hevde "sine posisjoner", i det minste så lenge Rafale vil fortsette å representere en stor konkurrent for kontrakter om indiske forsvarsutstyr, eller om disse kontraktene faktisk blir tildelt.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler