MBDA demonstrerer ytelsen til Mistral 3-missilet mot droner

Til slutt er det ingenting som ønsker en ekte demonstrasjon! Det er i hovedsak på dette paradigmet MBDA stolte på å organisere, 6. november 2019, en levende branndemonstrasjon egenskapene til Mistral 3 lette luftvernmissil mot luftdroner, eller UAV-er, foran en delegasjon fra nesten 15 land som kom spesielt for anledningen. Og det franske missilet "gjorde jobben", ved å skyte ned to MIRACH 40-måldroner i rask rekkefølge, og gjenskape de forskjellige aspektene ved UAV-ene som brukes i dag i hærene, inkludert et skudd på mål fra mer enn 7 km unna.

Produsert i mer enn 16.000 1988 enheter, har det bærbare mistral-luftvernmissilet blitt levert, siden det ble tatt i bruk i 32 i de franske hærene, til 9 land, og er fortsatt i tjeneste i rundt tjue av dem, inkludert XNUMX europeiske land. . Nylig er det Serbia som bestilte Mistral 3 for hærene hans. I motsetning til den amerikanske Stinger eller den russiske Strela, kan ikke Mistral støttes av en infanterist for å skyte, og krever en lett og transportabel skytestasjon for å støtte de 20 kg av det 1 meter lange missilet. Denne overvekten gir imidlertid betydelige fordeler, for eksempel en rekkevidde på over 80 km og en hastighet på Mach 7, hvor en Stinger ikke kan overstige en rekkevidde på 2,7 km, og en hastighet på Mach 5. I tillegg er Mistral kjent for å være ekstremt presis, med et treff på mål i 2,2 % av tilfellene av mer enn 96 skudd tatt frem til 4500.

mistral ATLAS på Arquus Sherpa kjøretøy Forsvarsnyheter | CIWS og SHORAD | Luftvernforsvar
ATLAS-tårn på Arquus Sherpa lette pansrede kjøretøy.

Mistral 3, eller F3, i tjeneste i de franske væpnede styrkene, men også estiske, kan implementeres av en autonom stasjon som tillater skyting på 30 sekunder, så vel som på forskjellige kjøretøy og systemer, for eksempel ATLAS-systemet som tillater å utstyre et lys kjøretøy med 2 Mistral-missiler klare til å skyte og en digitalt kontrollert skytestasjon, eller SADRAL-systemet som tilbyr egenskaper som ligner på kampskip. Presisjonen til missilet og dets reaktivitet gjør det til et system spesielt egnet for å bekjempe droner eller UAV-er, så vel som mot cruise- eller anti-skipsmissiler, hvis aktuelt.

Vi kan lure på den økonomiske ligningen som består av å bruke et missil som koster €300.000 for å eliminere en drone som koster bare €50.000 eller €100.000 til motstanderen. Men i dette området er det ikke materiell utmattelse som søkes, men eliminering av den potensielle trusselen som UAVen representerer ved å overføre presise posisjoner til allierte styrker, noe som gjør det mulig for eksempel å lede rakettild, artilleri eller luftangrep , eller enda mer prosaisk, å styre motstanderens manøver for å utnytte svakhetene til det allierte systemet.

Thales RAPIDSeaGuardian CIWS Euronaval 2016 nyheter 1 Forsvarsnyheter | CIWS og SHORAD | Luftvernforsvar
Rapid Sea Gardian-tårnet fra Thales bruker 40 CTAS-kanonen fra Nexter. Sammen med Mistral Mistral 3 kan denne enheten representere et utmerket grunnlag for utviklingen av en europeisk SHORAD.

MBDAs Mistral 3 tilbyr utvilsomt en utmerket plattform for den franske BITD for å designe et SHORAD nærluftvernsystem som er i stand til å støtte styrker på slagmarken. Assosiert med Nexters RapidFire-system og dets 40 CTAS-kanoner, og muligens 2 eller 4 MICA VL eller VT1 for å engasjere mål i 7-20 km-båndet, vil Mistral 3 tilby en høyytelses luftvernplattform også mot fly, cruise missiler, helikoptre og droner, det vil si alle truslene som skal adresseres av en moderne SHORAD. Angående til det skrikende behovet uttrykt av alle europeiske hærer for et slikt system kan man spørre seg hvorfor den franske BITD ennå ikke har begynt på dette prosjektet, før USA plasserte deres IM-SHORAD med timer mye lavere enn alle deres tradisjonelle europeiske kunder?

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler