Russisk reversering for Su57-eksport til Tyrkia

- Annonse -

I anledning Dubai Air Show kunngjorde direktøren for russisk militært teknologisk samarbeid, Dmitry Shugayev, at Tyrkia først vil kunne kjøpe Su57 når den "innenlandske" etterspørselen er tilfredsstilt. Inntil da, ifølge ham, Tyrkia kan utstyre seg med Su35s, vel vitende om at samtidig sa landet at de var klare til å hjelpe Ankara med å utvikle seg sin egen generasjon 4++ og 5 enheter, for TFX-programmet. Med tanke på den planlagte produksjonsplanen for enheten, vil dette utsette en første levering utover 2028, eller mer sannsynlig 2035.

Dette er utvilsomt et tilbakeskritt for Moskva, som til nå heller hadde forsøkt å få tyrkiske myndigheter til å endre retning så raskt som mulig. mot anskaffelse av russiske fly for å kompensere for utvisningen av F35-programmet fra landet. Men det ser ut til at de siste kunngjøringene fra Washington, ifølge som D. Trump ville være klar til å utveksle en handelsavtale på 100 milliarder dollar med Ankara mot tilbaketrekking av S400 fra landet, har avkjølt Kreml. Med denne kunngjøringen forteller Moskva til sin tyrkiske partner og klient at det som kan gjøres også kan angres veldig raskt, og at i mangel av en forpliktelse fra Tyrkia til Russland, vil det ikke være snakk om eksport av sensitiv teknologi, som f.eks. de som er innebygd i Su57.

Russian Air Force Su35 tar av med Kh35 og Kh38 luftbakkestyrte missiler under statlige tester i 2017 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Russiske myndigheter foreslår Su35-ene som et kortsiktig alternativ til Su57

Det ser faktisk ut til at den amerikanske presidenten har bestemt seg for å spille ettergivelse med sin tyrkiske motpart, og forsøke å lokke ham gjennom lommeboken, uten å ha fått ham til å gi etter ved trussel. Det er også en viss form for snusk mot sine europeiske partnere, spesielt mot Frankrike, som Tyrkia bør møte strenge sanksjoner for etter intervensjonen i Syria, og ikke blir tilbudt en veldig fordelaktig handelsavtale. Dette er grunnen til at forhandlinger mellom Ankara og Washington for øyeblikket gjennomføres diskret. Og grunnen til at Moskva bestemte seg for å sette noen milepæler, for ikke å fremstå som den potensielle taperen av en tyrkisk snuoperasjon.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler