De forente arabiske emirater bestiller 3 Airbus A330 MRTT-tankere og 2 Saab GlobalEye

Gode ​​nyheter for den europeiske luftfartsindustrien ved starten av Dubai Air Show 2019. Emiratis luftvåpen har faktisk kunngjort ordren 3 ekstra A330 MRTT tankerfly fra den europeiske flyprodusenten Airbus, som kompletterer flåten på 3 fly som allerede er i drift, samt 2 GlobalEye tidlig varslingsfly fra svenske Saab, også i tjeneste med denne styrken.

Bestilt i 2008, har de 3 A330 MRTT-tankflyene fra UAE-luftvåpenet vært i tjeneste siden 2013, og gir helt klart full tilfredshet, inkludert en svært høy tilgjengelighetsgrad. Flyet har også oppnådd betydelig suksess i Midtøsten, siden det utstyrer 3 av de største luftstyrkene i regionen: Saudi-Arabia (6), UAE (3+3) og Qatar (2 enheter som skal leveres). Airbus-flyet er svært allsidig, i stand til å utføre 5-timers fylleoppdrag under flyging 1000 km fra sin base ved å distribuere 60 tonn drivstoff, men også til å transportere 250 passasjerer eller 20 tonn last over mer enn 12.000 XNUMX km. Designet for dette formålet, omkonfigurering av flyet fra en tankversjon til en passasjertransportversjon, og omvendt, tar bare noen få timer.

Globaleye saab Defense News | Tankfly | Awacs og elektronisk krigføring
UAE skal operere en flåte på 5 Saab GlobalEye tidlig varslingsfly

Denne nye ordren på 2 GlobalEye tidlig varslingsfly fra Saab bringer det stadig forverrede flyvåpenet til å ha 5 fly av denne typen i tjeneste. Opprinnelig bestilt for 2 enheter i 2015, utøvde myndighetene i Dubai en opsjon på en tredje enhet i 2017. Den første enheten skal settes i drift i 2020. Når den er fullført, vil GlobalEye være pålagt å sikre luft-, marine- og ballistisk overvåking av UAE. Med en flåte på 5 fly har UAE kapasitet til å opprettholde operativ overvåking over en begrenset periode.

GlobalEye er basert på kanadiske Bombardiers Global 6000 forretningsjet, fullt ombygd og re-utstyrt av Saab. Den er utstyrt med Saabs Erieye-system, en pulsdopplerradar med en AESA aktiv elektronisk antenne i S-bånd, mellom 2 og 4 GHz, på grensen til UHF og SHF, etter å ha demonstrert sin evne til å oppdage overvåkingsenheter. på størrelse med en jeger på nesten 425 km avstand. Samtidig bruker den Seaspray 7500E maritime overvåkingsradar fra italienske Leonardo, også utstyrt med en AESA-antenne, og tilbyr enheten avanserte muligheter for overvåking av maritim trafikk, avgjørende for et anspent område som den arabisk-persiske gulfen.

Disse kunngjøringene kommer på et godt tidspunkt for Airbus, og spesielt for Saab, med UAE som den eneste operatøren som har anskaffet GlobalEye til dags dato. Enheten ble tilbudt til Finland i et felles tilbud med jagerflyet JAS 39 E/F Gripen, for å erstatte F18-ene i tjeneste siden 80-tallet i det finske luftforsvaret.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler