Israelske luftstyrker angriper dusinvis av ganger i Syria

Som svar på angrepet som ble utført i går mot dets territorium, da 4 raketter ble avfyrt fra Syria og ble fanget opp av Iron Dome-systemet, utførte de israelske luftstyrkene, ved daggry, en rekke angrep på mål rundt Damaskus, i Syria. Disse angrepene var rettet mot de iranske styrkene til revolusjonsgarden til stede der, som av Israel anses å være opphavet til de mange rakettangrepene som den jødiske staten har vært mål for de siste månedene, samt anti-forsvarssteder. Syrisk luftvåpen . Tallet er fortsatt usikkert, det offisielle syriske byrået SANA snakker om 2 ofre, flere andre kilder, inkludert Syrian Observatory for Human Rights, rapporterer 11 drepte, inkludert 7 iranere. Ifølge israelske myndigheter ble dette angrepet utført i "konsultasjon" med Russland, og mål eller russisk personell kunne være tilstede ble unngått, som det syriske regimets S300-missilbatterier.

Forrige uke ble Israel utsatt for et massivt rakettangrep skutt opp av libanesiske Hizbollah og iranske styrker i Syria. I følge den offisielle tellingen, mer enn 450 raketter ble avfyrt på israelske byer og landsbyer. Iron Dome-systemet ville ha ødelagt 80% av "truende" mål (dvs. 40% av rakettene som ble avfyrt) ifølge israelske myndigheter, men flere raketter falt på boligområder. Som gjengjeldelse utførte israelske styrker operasjoner på Gazastripen og drepte 35 palestinere, hvorav 25 ble identifisert som terrorister av Jerusalem.

Iron Dome avskjærer raketter fra Gaza-stripen Defense News | Jagerfly | Syrisk konflikt
Iron Dome Protection System skal ha fanget opp mellom 80 og 90 % av rakettene som ble ansett som farlige under forrige ukes massive angrep

Iran, og spesielt revolusjonsgarden, spilte en viktig rolle i nederlaget til ISIS i Irak og Syria. Ifølge rapporter er iranske styrker i Syria anslått til å være mellom 2500 og 7500, men noen anslag er mye høyere. I følge FN har iranske styrker mistet mer enn 2300 mann i Syria siden 2015. Men denne aktive deltakelsen i nederlaget til Daesh, og spesielt i bevaringen av makten til Bashar al Assad, kom til en pris som var å være i stand til å etablere militærbaser på syrisk jord. Noen israelske rapporter har observert bevegelser som kan knyttes til sammenstillingen av iranske taktiske ballistiske missiler på disse basene, noe som fører til umiddelbar intervensjon fra israelske styrker og ødeleggelse av dem.

Men tilstedeværelsen av disse basene gir fremfor alt betydelig logistisk støtte til libanesiske sjiamuslimske Hizbollah, svært aktive mot Israel, spesielt i de okkuperte områdene. Dermed har den israelske regjeringen, selv om den har kastet seg ut i en dyp politisk krise de siste ukene med den sannsynlige organiseringen av nye lovgivende valg som kommer, utpekt Teheran som ansvarlig og sponsor for angrepene utført av Hizbollah på dets territorium. I tillegg, å ødelegge syriske luftvernsteder, betyr den jødiske staten også at den er klar til å slå de som beskytter eller ønsker disse utpekte tjenestemennene velkommen, uten å gå så langt som å utfordre russiske styrker.

F35 Israelske Adir Defense News | Jagerfly | Syrisk konflikt
De israelske luftstyrkene skal ha trent i flere måneder for å utføre langdistanse raidoperasjoner for å kunne angripe Iran om nødvendig

Interessant nok, som i tilfellet med det felles angrepet fra amerikanske, britiske og franske styrker i 2018 på kjemiske anlegg i Damaskus, holdt Moskva seg unna disse streikene, og det ser ikke ut til å forsøke å blande seg inn, heller ikke ved hjelp av luften, heller ikke med dets luftvernmidler eller elektronisk krigføring. La oss også minne om at Kreml nektet å levere S400-systemer eller Su30-jagerfly til Teheran, noe som antydet at til tross for talene om enhet fra Astana-trioen (Russland, Tyrkia og Iran), forblir "koalisjonen" som ble dannet svært utstrakt og veldig skjør. . Ved å ikke beskytte syrisk luftvern betyr dessuten Russland at de ikke har til hensikt å gripe inn i en militær opposisjon som ikke angår dem, og at det er opp til Damaskus å styre sin turbulente sjia-allierte.

Det gjenstår å se hva Teherans svar på disse israelske angrepene vil være fra nå av. Tradisjonelt foretrekker iranske myndigheter å ikke eskalere mot Jerusalem. Men med sosiale spenninger som stadig øker i Iran, må fristelsen til å engasjere landet i en fjern militær konfrontasjon med Israel trolig være stor for regimet. Og i tilfelle en sterk iransk reaksjon, kan myndighetene i den hebraiske staten også bli fristet til å spille fasthetens kort ved å utføre luftangrep mot Iran, et oppdrag som dets luftstyrker trener aktivt i mange måneder. For både Israel og Iran kan den innenrikspolitiske situasjonen føre til en forhastet ty til mer radikale løsninger.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler