Det amerikanske utvidede visuelle assistansesystemet vil settes i drift i slutten av 2021

Selv om vi hører mindre om det enn hypersoniske missiler eller stealth-fly og droner, lover US Army's Integrated Visual Augmented System (IVAS) å endre ansiktet til samarbeidende landengasjementer i de kommende årene. Utviklet av Microsoft basert på Hololens 2-teknologi, kommer IVAS i form av et par tilkoblede briller som tilbyr brukeren et betydelig antall funksjoner, alt fra nattsyn til målidentifikasjon, målbetegnelse og geolokalisering, for ikke å nevne ulike kommunikasjonstjenester, og viktige treningsfunksjoner for utvidet virkelighet. Som Fransk SCORPION-program ou russisk ratnikIVAS vil delta i å lage mer effektivt utstyr, men «augmented fighters», samtidig som det integreres i et enkelt verktøy og et enkelt grensesnitt, det som i dag krever flere deler av utstyr, som hver har sine egne logistiske og operasjonelle begrensninger.

For å utvikle IVAS, bringer Microsoft den "Soldat-sentriske" tilnærmingen, som "brukersentriske" utviklinger, som setter brukeren i hjertet av utviklingsprosessen, en innovativ, om ikke revolusjonerende, tilnærming i IT-forsvaret. Redmond-firmaet har faktisk ikke valgt, som ofte er tilfellet, å bli støttet av et sett med eksperter som representerer behovene gjennom hele utviklingsprosessen, men konfronterer systematisk utstyret sitt med ulike potensielle brukere, fra den amerikanske hæren, nasjonalgarden. , og spesialstyrker, for ikke å skape brukerbias, slik det ofte er tilfellet med den klassiske metoden.

STP IVAS US Army Defense News | Kommunikasjons- og forsvarsnettverk | Samarbeidsforpliktelse
STP-er lar IVAS-programmet samle svært nyttig informasjon om fremtidige brukere av systemet

For å gjøre dette, organiserer hun Soldiers Touch Point, eller STP, muligheten for soldater uten tilknytning til programmet til å eksperimentere med verktøyene, utenfor enhver forestilling om progresjon, og å gi sine umiddelbare inntrykk, følelser og anbefalinger, uten filtre. I løpet av disse STP-ene har Microsoft allerede vært i stand til å gjenopprette 3200 timers feltbruk av IVAS, noe som gir svært verdifull informasjon om begrensningene, forventningene og potensialet til utstyret.

Det er imidlertid fortsatt mange prosjekter som skal utvikles for å gjøre IVAS-utstyr klart til bruk i felt. Blant dem, utviklingen av et netthinnegrensesnitt, som lar brukeren kontrollere utstyret sitt ved øyebevegelser, uten å måtte bruke stemmen, eller lembevegelser, som kan avsløre deres tilstedeværelse, og derfor sette dem i fare. Tilkoblingsaspektene må også herdes, for å kunne utvikle seg i et sterkt forstyrret miljø eller i møte med cyberangrep, det samme må utstyret selv, for å motstå de kraftige behandlingene som brukere vil påføre IVAS på felt.

IVASinterface Defense News | Kommunikasjons- og forsvarsnettverk | Samarbeidsforpliktelse
IVAS tilbyr flere funksjoner, inkludert nattsyn, lokalisering og identifikasjon av mål og allierte

Selv om IVAS primært er utformet for operativ bruk i felt, har ikke potensialet for styrketrening blitt neglisjert. Takket være bruken av augmented reality-systemet og den kunstige intelligensen som styrer det, er det faktisk mulig å lage realistiske og avanserte treningsmiljøer.

IVAS-programmet er integrert i den sjette søylen, «Soldier Lethality»-pilaren, i berømte "Big 6"-programmet til den amerikanske hæren overvåking av dagens moderniseringsinnsats, med for eksempel Future Vertical Lift-programmet for utskifting av kamp- og manøverhelikoptre, og Long Range Precision Fire-programmet for utvikling av artillerisystemer. Den skal tas i bruk i slutten av 2021.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler