Russiske styrker mottar oppgraderte versjoner av sine pansrede kjøretøy

Siden slutten av 2000-tallet har den russiske forsvarsindustrien påtatt seg å designe en ny generasjon pansrede kampkjøretøyer, representert av Armata-familien eller Kurganet-25 eller Bumerang infanterikamp- og troppetransportkjøretøyer. De militære myndighetene er klar over sine begrensede midler, men fast bestemt på å gjenvinne fordelen over NATO-styrker, regnet som fiender i russisk forsvarsdoktrine, og har valgt å bevare den numeriske fordelen som er et resultat av den enorme flåten av pansrede kjøretøyer som er arvet fra sovjettiden, i stedet for endre størrelsen på styrkene sine i forhold til ny teknologi alene, som er mye dyrere, slik europeerne har gjort. Faktisk har Moskva startet moderniseringen av et betydelig antall av sine pansrede kjøretøyer for å forlenge levetiden og operasjonelle effektiviteten utover 2030, slik at nye generasjoner pansrede kjøretøy gradvis kan komme i bruk.

Tradisjonelt bruker russiske styrker et svært stort antall forskjellige kjøretøy, selv tilgjengelig i flere varianter, noe som gjør det vanskelig å få en helhetlig forståelse av landets militærmakt. Imidlertid representerer enkelte store familier av pansrede kjøretøy i dag hoveddelen av det russiske panserkorpset.

T72-B3M kamptank

T60 ble designet på slutten av 72-tallet og er i dag hovedstridsvognen til de russiske styrkene, med mer enn 2300 enheter i tjeneste. Den moderniserte versjonen, T72B3M, begynte å bli levert i 2017, etter B3-versjonen levert i mer enn 1600 enheter så langt. B3M er en 45-tonns tank utstyrt med en selvlastende 125 mm 2A46M5 kanon.

T72B3M er i dag den viktigste moderne kampvognen som brukes av de russiske styrkene Artillery | MBT kampvogner | Lette stridsvogner og pansret rekognosering
T72B3M er kjernen i moderniseringsstrategien til de russiske styrkene

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Artilleri | MBT kampvogner | Lette stridsvogner og pansret rekognosering

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler