Kan vi slå sammen FCAS- og Tempest-programmene til et enkelt europeisk program?

Etter samtalen fra Patrice Caine, administrerende direktør i Thales, er det turen til Guillaume Faury, administrerende direktør i Airbus, for å oppfordre til tilnærming til programmer FCAS som samler Tyskland, Spania og Frankrike, og TEMPEST-programmet ledet av Storbritannia, med støtte fra Italia og Sverige. Men utover intensjonserklæringene, er denne tilnærmingen relevant, eller mulig, gitt parameterne rundt de to europeiske programmene?

Lærdom fra fortiden

På slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet klarte Europa å utvikle 3 jagerflyprogrammer, Rafale franske, svenske Gripen og den Typhoon bringe sammen Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia. Disse tre enhetene har ført en hensynsløs handelskrig gjennom årene, tæret på produsentenes marginer og begrenset fortjenesten til eksportprogrammer for å nå industrielle terskler som tillater stordriftsfordeler, enten det gjelder design, produksjon, bruk og utvikling.

Rafale Typhoon Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Rafale et Typhoon er to europeiske enheter som er veldig nære når det gjelder ytelse og aspekter

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler