Risikoen for en amerikansk nedgradering i kampen om mestring av AI

For tiden er USA fortsatt den ledende makten i kappløpet om å mestre AI takket være sitt digitale hegemoni. Men mange interne bekymringer om Kinas fremgang innen AI-teknologi har en tendens til å avsløre mange amerikanske svakheter på dette området.

I- Amerikansk hegemoni i det fysiske laget av cyberspace

USA har historisk sett skapt et digitalt skille med andre makter gjennom sin gjennomgripende innflytelse i cyberspace siden starten. Det må huskes at USA kan betraktes som Heartland av det fysiske miljøet i cyberspace gjennom deres historiske rolle i utviklingen av dette miljøet, spesielt ARPANET-programmet. For øyeblikket går omtrent 99 % av datatrafikken i cyberspace gjennom undervanns fiberoptiske kabler. De kan betraktes som vitale konstruksjoner på globalt nivå. Faktisk vil deres utilgjengelighet ha betydelige negative konsekvenser på alle områder, og dermed påvirke nasjonal sikkerhet og det økonomiske livet til alle stater. De som holder kabler på sitt territorium har en betydelig fordel for spionasjeformål. Imidlertid har flertallet av disse kablene et ankerpunkt på amerikansk territorium. Derfor innebærer dette at USA utgjør et hotspot i cyberspace. Dessuten har amerikansk politisk makt fullt ut forstått dens fulle omfang. Faktisk er det den eneste staten som har opprettet et nasjonalt organ, den Federal Communications Commission, for å sikre integriteten til kabler (amerikanske kabler eller fremmedkabler) som har et festepunkt på sitt territorium. Derfor har de mange datasentre inneholder mye data. Sistnevnte er avgjørende for veksten av AI, og USA drar nytte av dem.

Det amerikanske territoriet er dermed hjemsted for mange datasentre betjener den globale skyen. På denne måten har USA utviklet et lovgivende arsenal som lar det fange opp dataene som går gjennom disse serverne. I 2013 ba amerikanske myndigheter Microsoft om dataene til en amerikansk bruker lagret i Irland under amerikansk lov Lagret kommunikasjonslov. For å bevare sitt rykte hos sine kunder bestred det amerikanske selskapet forespørselen fra amerikanske myndigheter. .

Den amerikanske presidenten Trump kunngjorde med støtte fra kongressen Klargjøring av lovlig oversjøisk bruk av data (Cloud act) 23. mars 2018, før Høyesteretts avgjørelse, og til generell overraskelse for andre stater. Denne teksten har eksplisitt en internasjonal anvendelse. Hvert amerikansk selskap og deres datterselskaper har en andel av aktiviteten i sky må overføre dataene som amerikanske myndigheter ber om i tilfelle " alvorlig kriminalitet", uavhengig av nasjonalitet eller beliggenhet datasenter av det amerikanske samfunnet. Dermed, hver person koblet, hvert selskap som bruker tjenestene sky fra amerikanske leverandører, er potensielt sannsynlig å få sine data undersøkt av amerikanske institusjoner.

Dermed er USA en ekte cybermakt når det gjelder antall store cyberspace-infrastrukturer installert på landets territorium og rettferdighet utøves digitalt. Dette hegemoniet, støttet av GAFAM, gir betydelige fordeler i utviklingen av AI.

II- GAFAM: pilarer for amerikansk fremgang innen AI

Den viktigste ressursen som amerikansk makt hviler på når det gjelder AI er GAFAMs betydelige vekt på dette området. GAFAM har all infrastruktur og teknologi som er nødvendig for forskningsarbeid på denne fremtidens teknologi. I tillegg er det amerikanske territoriet hjemsted for mer enn 1 start-ups som spesialiserer seg på AI. Denne grobunnen forklarer den betydelige attraksjonen dette stedet representerer for alle forskere og innovatører på feltet. For EU representerer dette et tap på 400 240 europeere som foretrekker å jobbe der i 000. Enda verre er det at disse multinasjonale selskapene fanger fremmede sinn ved å etablere seg i tredjeparts territorier. Ved å tilby høye lønninger og ideelle arbeidsforhold klarer amerikanske digitale plattformer å tiltrekke seg de mest lovende fagpersonene til sine rekker. GAFAM går så langt som å finansiere høyteknologisk opplæring i fremmede stater, som at Google finansierer stolen for kunstig intelligens ved Ecole Polytechnique i Frankrike. Selskapets ønske om å rekruttere sine fremtidige talenter innenfor denne institusjonen er eksplisitt. De mest begavede elevene blir altså fanget av sistnevnte. Dermed utstyrer statene disse individene med viktige ferdigheter gjennom offentlig opplæring, men er ikke i stand til å beholde disse hjernene.

Til syvende og sist, GAFAM ønsker å opprettholde sin digitale kraft på lang sikt ved å investere massivt i AI. Disse selskapene er gradvis i ferd med å bli et ekte AI-oligarki. Som en illustrasjon er Amazons budsjett for forskning og utvikling (FoU) estimert til mer enn 22 milliarder dollar for året 2018. Dette budsjettet er selvsagt ikke eksklusivt for utvikling av kunstig intelligens, men forblir representativt middel som kan gjøres tilgjengelig for en slik enhet i for å fortsette det teknologiske våpenkappløpet. Microsoft annonserte på sin side at de ville investere 1 milliard dollar i selskapet OpenAI for å etablere sterk AI. Dette er bare en liten del av investeringene på dette området. Det mest bemerkelsesverdige eksemplet var overtakelsen av oppstarten DeepMind, som AlphaGo kommer fra, av Google. Denne AI-en har vist betydelig fremgang gjennom sine seire over mennesker i spillet Go eller flerspillervideospill. Disse suksessene virker trivielle, men beviser evnen til denne AI-en til å tilpasse seg og ta risiko i møte med menneskelige reaksjoner.

alphago Militære allianser | Forsvarsanalyse | Stor Data
AlphaGo-programmet viste ytelsen til AI utviklet av Start Up Deep Mind

Enda verre er de suverene tjenestene til mange utenlandske stater avhengige av amerikanske verktøy som Microsofts Windows-operativsystem, og gjør dem derfor sårbare.

Til tross for friksjoner med GAFAM, er den amerikanske regjeringen avhengig av at disse selskapene dominerer AI-løpet. Microsoft ble dermed valgt ut til JEDI (Joint Enterprise Defence Infrastructure)-kontrakten, verdt 10 milliarder dollar, fra Pentagon for å modernisere den amerikanske hærens IT-systemer ved hjelp av Azure Cloud. Den andre rivalen var Amazon. På samme måte leverer Microsoft også fremtidige Hololens-headset, slik at amerikanske soldater kan dra nytte av bedre nattsyn samtidig som de gir dem ulike data som måling av vitale tegn og IVAS (det visuelle utvidede assistansesystemet). GAFAM-ansatte er imidlertid ikke embetsmenn. Interessene til selskapet og de til den føderale regjeringen kan være motarbeidet. Google-ansatte har allerede gjort opprør mot beslutningene til lederne deres ved å erklære seg mot og for kanselleringen av MAVEN-prosjektet. De vant saken sin. Dette programmet skulle utdype den amerikanske hærens drone-rekognoseringsteknologier.

III- En amerikansk mestring av AI som skal konsolideres

Mestring av kunstig intelligens er en prioritet for Det hvite hus. Bildet av et nytt kappløp for å erobre verdensrommet. For dette formål har flere planer blitt annonsert siden Obamas presidentskap i møte med Kinas maktovertagelse.

Først, i 2016, var det Nasjonal strategisk plan for forskning og utvikling av kunstig intelligens. Sistnevnte kunngjorde klart det amerikanske ønsket om å være nummer én på dette området. Dette forklarer regjeringens ønske om å investere i denne teknologien. Denne planen var en rekke mål for føderale forskningssentre og akademiske kretser. For det andre kunngjorde president Trump initiativet 11. februar 2019 AI for det amerikanske folket for å utvikle kunstig intelligens i USA. Sistnevnte anser det som viktig at USA opprettholder sin posisjon som ledende innen AI for å garantere økonomien og nasjonal sikkerhet. Tidligere var det publisert to planer. Den første, den Sammendrag av toppmøtet i Det hvite hus i 2018 om kunstig intelligens for amerikansk industri spesifisert at for å opprettholde USAs ledende posisjon på dette området ved å fremme offentlig FoU og samtidig begrense hindringene for innovasjon. For første gang har en amerikansk president eksplisitt erklært at AI er en forskningsprioritet for administrasjoner knyttet til FoU. På samme måte er AI anerkjent som en viktig strategisk interesse. Dermed Sammendrag av Forsvarsdepartementets strategi for kunstig intelligens for 2018 viser tydelig militær interesse for kunstig intelligens. Noe som rettferdiggjør DARPAs kunngjøring om å investere 2 milliarder dollar i kunstig intelligens for å lansere den neste bølgen av kunstig intelligens som antas å være mer lydhør overfor endringer.

Det amerikanske militæret ser suksess i AI. AI-Alphas suksess i luftkamp har bevist dette. Oberst Gene Lee hadde tydelig uttrykt sine inntrykk av det ved å betrakte det som " den mest aggressive, den mest reaktive, den mest dynamiske og den mest troverdige kunstige intelligensen » som han kunne se. Den amerikanske hærens doktrine på dette området er basert på fem pilarer:

  • Utvikle relevante og realistiske systemer ved bruk av AI gjennom synergi mellom forskningslaboratorier og produsenter.
  • Forplant AI i de forskjellige komponentene i de amerikanske væpnede styrkene.
  • Utvikle brukernes forståelse av kunstig intelligens samtidig som du forplikter deg til å øke antallet individer som er i stand til å utvikle denne teknologien. Rivaliseringen med GAFAM når det gjelder rekruttering er fullt anerkjent i denne sektoren.
  • Øk partnerskap mellom den industrielle verden, forskning og allierte.
  • Innfør etiske standarder på dette området, spesielt virkningen av AI på væpnede droner.

Klassisk sett er områdene som primært vil bli påvirket av AI prediktivt vedlikehold og cybermiljøet. Den første vil tillate bedre tilgjengelighet av utstyr, mens den andre er en nødvendighet på grunn av eksplosjonen av data og stadig raskere cyberangrep. AI vil også til syvende og sist tjene feltet for ballistikk som dokumentert av NGSW-programmet (Neste generasjons Squad Weapons). AI vil tillate skytteren å dra nytte av et brannkontrollsystem med informasjon knyttet til skyteforhold, for eksempel atmosfæriske forhold, eller til og med skyteavstanden.

NGSW Sig Sauer militære allianser | Forsvarsanalyse | Stor Data
NGSW-programmet sett av Sig Hauer

På samme måte er USA fortsatt i ledelsen når det gjelder å mestre materialene som kreves for å utvikle AI. For eksempel har det amerikanske territoriet fortsatt de kraftigste superdatamaskinene, som f.eks Summit og og sierra, noe som gjør det mulig å optimalisere prosesseringshastigheten til fremtidig AI. Kina har imidlertid mye mer. I den siste topp 500-rangeringen av superdatamaskiner er nesten halvparten av dem kinesiske. USA har 117 klassifisert.

På mellomlang sikt er den amerikanske innsatsen når det gjelder AI fortsatt for svak til å opprettholde sin posisjon ledelse og sikre amerikansk sikkerhet. Denne observasjonen er resultatet av den foreløpige rapporten fra National Security Commission on AI opprettet av Kongressen. Hun frykter Kinas fremvekst i dette området, noe som får USA til å miste førsteplassen. Ifølge nyere estimater vil Kina overgå USA når det gjelder sentrale forskningspublikasjoner. Det er verdt å huske at Kina har mestret ansiktsgjenkjenning takket være AI. Interessen for denne rapporten er at den har en tendens til å være mot totale restriksjoner overfor Kina til tross for dets teknologiske utvinningsmetoder, men Kommisjonen foreslår ingen reell løsning.

Stilt overfor sin kinesiske konkurrent ønsker USA å kunne stole på sine allierte, til tross for en isolasjonistisk posisjon på den internasjonale scenen forkynt av president Trump. Siden juni 2018 har Joint Center for AI blitt grunnlagt av det amerikanske forsvarsdepartementet. Som mange stater har USA blitt påvirket av den økende bruken av dype forfalskninger under fiendtlige påvirkningsoperasjoner.

Samarbeid for å skape en felles AI virker imidlertid usannsynlig. Dataene som er nødvendige for pålitelig AI er nødvendigvis mange og ofte sensitive. En lignende felles utvikling vil derfor kreve at de relevante dataene åpnes for alle statene som deltar i prosjektet, noe som synes usannsynlig å være gjennomførbart. Imidlertid vil interoperabiliteten til AI mellom de forskjellige allierte styrkene være avgjørende for å etablere multilaterale operasjoner, spesielt innenfor rammen av NATO.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler