Nexters VBCI-kontrakt i Qatar for 2 milliarder euro ville være under alvorlig trussel

VBCI-kontrakten for anskaffelse av 490 pansrede infanteristridskjøretøyer av Qatar, offentlig kunngjort for nesten to år siden, ville vært i veldig dårlig form, ifølge Michel Cabirol, fra det økonomiske nettstedet La Tribune.

Det er snakk om tiltale mot administrerende direktør i den parisiske fotballklubben PSG, Nasser Al-Khelaïfi, også svært nær emiren av Qatar, Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani, for korrupsjon av dommere av franske rettsmyndigheter.

Som gjengjeldelse skal emiren av Qatar ha beordret forsvarsdepartementet å lansere et nytt program for å erstatte Nexters VBCI-er, som finske Patria, amerikanske General Dynamics og italienske OTO Melara allerede har svart på.

Til tross for reisen til Florence Parly, ministeren for de franske væpnede styrker, mandag 25. november til Qatar, et siste forsøk på å redde denne strategiske kontrakten på 2 milliarder euro, og hvis resultater er ukjente, var optimismen ikke i orden hos Nexter, heller ikke på Hôtel de Brienne.

Franske myndigheter befinner seg i en svært vanskelig situasjon å håndtere, med på den ene siden en svært betydelig industrikostnad ved kansellering av en kontrakt som representerer mer enn 25.000 XNUMX arbeidsplasser/år for den franske økonomien, på den annen side. i henhold til det republikanske maktfordelingsprinsippet er det ikke tenkelig å avbryte prosedyren som ble satt i gang av rettsmyndighetene for å gi etter for emiren av Qatar.

VBCI 2 kontrakt
VBCI 2 montert med et T40-tårn som driver de 40 CTAS-kanonene og MMP-missilene

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Underleverandørkjede for forsvarsindustri | Bygging av pansrede kjøretøy

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler