Kina presenterer 1,5 kg ballistisk beskyttelse som er effektiv mot håndvåpen

Etter 16 års utvikling har det kinesiske selskapet Sinopec avduket et nytt Meta-materiale, en tekstilfiber med varmebestandighet og korrosjonsbestandighet, og som er i stand til å spre energien fra et kulestøt, samtidig som den er spesielt lett og lett formbar. Som et resultat gjør denne "Golden Silk", som dette er navnet som er gitt til denne tekstilen, det mulig å lage ballistisk beskyttende rustning som veier kun 1,5 kg, og som er i stand til å stoppe håndvåpenild, inkludert skuddveksling.lette maskingevær, iht. produsenten. Denne nye fiberen kan også brukes til å forsterke rustningen til kjøretøy, fly, skip og våpen, for å øke deres motstand og beskytte personellet som tjener der.

For oss vestlendinger er denne kunngjøringen ikke veldig overraskende, denne typen tekstil har vært brukt i mer enn to tiår, selv om fremgang på feltet kunngjøres fortsatt jevnlig. Men Kina hadde ikke tilgang til denne teknologien, og tvang for eksempel PLA-soldater til å bruke ballistisk beskyttelse som fortsatt bruker spesielt tunge metallplater. Faktisk som det betyr artikkelen fra nettstedet globatimes.cn, er det et «glasstak» som er brutt for landet.

bulletpro 1574656453 Forsvarsnyheter | håndvåpen | Høyintensiv krigføring
Sinopecs nye ballistiske beskyttelse veier kun 1,5 kg

Fremgangen og spredningen av ballistisk beskyttelse i verdensstyrker begynner å utgjøre betydelige problemer for vestlige styrker som ser deres teknologiske fordeler gradvis forsvinne. I tillegg har de "lette" kaliberne, som dukket opp på midten av 60-tallet, som 5,56 mm NATO eller 5,45 mm russiske, som ga lettere sikting med mindre rekyl sammenlignet med kaliber 7,62, XNUMX mm, tidligere svært utbredt, sett sine effektiviteten sterkt redusert av denne demokratiseringen av ballistisk beskyttelse. For å svare på dette lanserte den amerikanske hæren NGSW-programmet, ment å erstatte angrepsrifler og lette maskingevær i tjeneste i kontaktenheter, med våpen vha. en ny, mer effektiv 6,5 mm kaliber på middels avstand, og i stand til å håndtere mål utstyrt med ballistisk beskyttelse.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler