Rapporten fordømmer den britiske hærens svake ildkraft

Un rapport publisert av det meget seriøse Royal United Services Institute, trekker opp en kompromissløs observasjon angående den virkelige ildkraften som er tilgjengelig for den britiske hæren, som anses ute av stand til å måle seg med en motstander som Russland, for eksempel. Etter å ha uthevetSvakheter ved Royal Navy i anti-ubåtkrigføring, og Royal Air Force når det gjelder luftoverlegenhet, er det den britiske hærens tur, den britiske hæren, til å bli gjenstand for en tøff analyse av en tenketank på dens effektive midler og dens evner til å motstå høy- intensitetsengasjement, spesielt angående dens påfallende mangel på artillerisystemer.

I dag har den britiske hæren kun 2 regimenter utstyrt med 155 mm og 39 kaliber AS90 selvgående haubitser som gikk i tjeneste på midten av 90-tallet, med en hastighet på 24 haubitser per regiment, samt 2 luftbårne batterier 105 mm L118 slepte haubitser , utstyrt med 6 stykker hver, implementert av den 16. luftangrepsbrigaden og av de 3 kommandobrigadene, dvs. totalt bare 96 "rør" for en av de to viktigste europeiske væpnede styrkene, med Frankrike. I tillegg kommer 35 guidede rakettsystem med flere utskytninger eller GMLRS pansrede rakettoppskytere med utdatert ytelse. med moderne jamming-funksjoner ou til rakettkastere brukt av Russland.

L118 105mm forsvarsnyheter | Artilleri | Bygging av pansrede kjøretøy
Den britiske hæren bruker fortsatt mange lett slept L118 105 mm haubitser

Imidlertid, hvis denne ildkraften var tilstrekkelig i sammenheng med asymmetriske engasjementer som i Afghanistan eller Irak, to teatre som har satt den britiske hæren alvorlig på prøve, er den på alle måter utilstrekkelig i sammenheng med et engasjement med høy intensitet. , spesielt i ansiktet. av russiske styrker, tatt som eksempel i rapporten. Faktisk har en enkelt russisk panserbrigade 81 mobile artillerisystemer, alt fra 152 mm selvgående kanoner som Msta til flere rakettkastere som Smerch eller Grad. Dermed har 4. panserdivisjon av garde, for en styrke på 12.000 mann, 130 selvgående kanoner 2S19 Msta og 2S3 Akatsiya på 152 mm, og mer enn 24 Grad og Uragan rakettkastere. Den har også 320 T80U-er, dobbelt så mange som de 160 Challenger 2-ene i tjeneste med den britiske hæren, og dens 63.000 XNUMX mann.

I følge den britiske tenketanken vil det på svært kort sikt være avgjørende for den britiske hæren å utstyre seg med minst 72 155 mm/52 kaliber selvgående kanoner, et regiment med moderne LRM-er og minst ett batteri av 120 mm selvgående mørtler per kampenhet, for å gjenvinne minimum ildkraft for å unngå katastrofal slitasje i tilfelle et engasjement. I tillegg bør anti-tank-kapasiteten også styrkes på svært kort sikt, med minst ett batteri med kjøretøymonterte anti-tank-systemer per kampenhet, tilsvarende engasjementsformatene som ble brukt på slutten av den kalde krigen. .

2s19 msta s Forsvarsnyheter | Artilleri | Bygging av pansrede kjøretøy
Russisk 152 mm selvgående kanon 2S19 Msta utkonkurrerer britiske AS90 selvgående kanoner på nesten alle områder

Merk at den britiske hæren i april publiserte en forespørsel om informasjon om anskaffelse av selvgående artillerisystemer som en del av lanseringen av et program i denne retningen. Britiske BAe, franske Nexter, tyske Krauss Maffei Wegman og det sørkoreanske Hanwha Defence Land System har allerede meldt sin interesse.

Denne rapporten minner om det observerte underskuddet av selvgående artillerimidler i den franske hæren. For å kompensere for dette sørger LPM for 2019-2025 for anskaffelse av 36 ekstra CAESAR selvgående kanoner, som komplementerer de 77 som allerede er i drift, samt 54 2R2M selvgående mørtler på VBMR Griffon kjøretøy. Det skal imidlertid bemerkes at til tross for disse ordrene, vil artilleriildkraften til hele den franske hæren knapt overgå den til en enkelt russisk panserdivisjon. Bundeswehr har bare 108 2000 mm PzH 155 beltede selvgående kanoner og 38 MLRS flere rakettkastere. Samtidig har Frankrike og Tyskland satt i gang et program, Common Indirect Fire System, som tar sikte på å designe erstatninger for 2000 mm CAESAR / PzH 155 i begge land, men tidsplanen for dette er ennå ikke klart definert. Det er klart at artilleri i Europa, i likhet med antall kampvogner, er svært utilstrekkelig for å møte de reelle ildkraftkravene for høyintensiv kamp.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler