Moderne trenings- og angrepsfly

I nesten 3 tiår, etter slutten av den kalde krigen, forble flertallet av verdens luftstyrker i et relativt fast teknologisk format, og deflasjon av tall og formater var nødvendig. Behovet for å modernisere flåter av avanserte treningsfly, som ble brukt til å trene flypersonell før de gikk videre til våpenfly, tok andreplassen, med generalstabene som gjorde sitt beste for å bevare kampflåtene sine. I tillegg virket formatreduksjoner, ofte knyttet til manglende utskifting av utdatert utstyr, mindre viktig enn å opprettholde økonomiske fundamentale forhold, spesielt siden to store kriser rammet Vesten i 2008 og 2012.

Med tilbakekomsten av internasjonale spenninger, fra 2013, og fremveksten av et nytt våpenkappløp, reviderte mange land sine posisjoner, og åpnet et betydelig marked for trenings- og lette angrepsfly. For noen luftstyrker er det først og fremst et spørsmål om å trene sine mannskaper på fly med et pilotmiljø og evner som er nært til militære fly betydelig ytelse. La oss ta en oversikt over disse enhetene.

Aero L-159 Alca – Tsjekkia

Under den kalde krigen leverte det tsjekkoslovakiske firmaet Aéro Vodochody mer enn 6000 L-29 Delphin (3500 eks) og L-39 Albatros (2500 eks) trenings- og angrepsfly til medlemmer av Warszawapakten og dens allierte. Etter sammenbruddet av den sovjetiske blokken mistet selskapet sine fangede statsmarkeder og mer enn 80 % av sine årlige bestillinger. For å komme tilbake til dette markedet, presenterte den i 1997 L-159 Alca, en enmotors, 8-tonns toseter spesialisert på avansert trening og bakkestøtte, og med cockpit og moderne flyelektronikk.

L159 Aero Aviation trening og angrep | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats | Konstruksjon av militære fly

Dens høyre vinge og fraværet av etterbrenner begrenser flyet til subsonisk flyvning, men det kan bære en rekke våpen, inkludert AIM-9M Sidewinder-missilet, IRIS-T og ASRAMM for nærluftkamp, ​​samt forskjellige guidede bomber og AGM -65 Maverik og AGM-88 Skader missiler for bakkeangrep. Til tross for enhetsprisen på under 10 millioner dollar, ble den kun bestilt av Tsjekkia (24 eks) og Irak (14 eks). Flyet ble også kjøpt opp av det amerikanske selskapet Draken International i 21 eksemplarer, L-159 var ment å simulere motstridende fly som en del av opplæringen av US Air Force-piloter.

Leonardo M-346 Master – Italia


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Aviation d'entrainement et d'attaque | Budgets des armées et effort de Défense | Construction aéronautique militaire

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler