Russland ville utvikle et robot Pantsir-flysystem

Selon det russiske nyhetsnettstedet Izvestia, har landets militære myndigheter angivelig bestilt et helautomatisert luft- og missilforsvarssystem basert på «Pantsir»-systemet i tjeneste med russiske styrker. Denne "autonome Pantsir" vil ha en helautomatisk taktisk seksjon, kontrollert av det taktiske sjiktet via en sikker datalink. Som sådan, Pantsir-systemer, som TOR, Buk, S300/350/400 er alle sammenkoblet i de russiske styrkene, og utveksler deres deteksjons- og engasjementdata så vel som de som kommer fra luftvarslingsfly som Beriev A50, for å sikre luftvernforsvar og effektivt flerlags anti-missil.

Ved å eliminere den menneskelige faktoren ønsker russiske ingeniører å "eliminere en risiko", både for personell og for oppdragsledelse. De anser faktisk at teknologiene som for tiden er i bruk, som klaseammunisjon, og de som er under utvikling, som f.eks. dronesvermer, vil representere et meget høyt risikonivå for styrkene og systemene som er ansvarlige for å beskytte dem, som vil bli målrettet som en prioritet. Videre eliminerer det menneskelige begrensninger, enten det gjelder temperatur, forurenset miljø eller utmattelsesmotstand. Til slutt vil reaksjonstidene mellom deteksjon, identifisering og engasjement/destruksjon av målet reduseres.

Det russiske Pantsir S1-systemet gir tett luftvern-, missil- og antidronebeskyttelse for sensitive steder Forsvarsnyheter | CIWS og SHORAD | Syrisk konflikt
Pantsir S1-systemet ble utplassert samtidig med de første russiske troppene i Syria, for å gi tett luft- og antimissilbeskyttelse av styrker og infrastruktur.

I Izvestias presentasjon av systemet er det tydelig at systemet selv bestemmer målene som skal engasjeres, og rekkefølgen på engasjementet. Menneskelig kontroll er begrenset til å bestemme «engasjementsregler» som en sektor, identifikasjonskoder osv. Dessverre viste denne metoden, som allerede er implementert spesielt på nivå med det amerikanske Aegis-systemet, sine grenser da systemet tok feil av en iransk flybuss for et missil i 1988, og drepte 290 mennesker inkludert 66 barn.

For øyeblikket er det kun utført forundersøkelser, og russiske myndigheter har ikke kunngjort noen dato for idriftsettelse. Beslutningen for denne utviklingen ble tatt etter observasjonen av mangfoldet av trusler som luftvernsystemer for nærbeskyttelse nå må møte, spesielt i Syria, hvor Khmeimim flybase og havnen i Tartous, hvor russiske styrker er utplassert, har på flere anledninger vært gjenstand for metningsangrep fra droner og raketter. Bare i løpet av de to første årene med engasjement, skal den russiske Pantsir utplassert i Syria ha skutt ned 54 raketter og 16 droner, spesielt under to samtidige massive angrep mot Khmeimim-installasjonene.

Su35s base Syria Defense News | CIWS og SHORAD | Syrisk konflikt
En Su35 på rullebanen ved Khmeimim flybase i Syria. Basen har vært utsatt for flere angrep fra raketter og selvmordsdroner.

Vær imidlertid oppmerksom på at flere kilder indikerte det i 2018 Pantsir hadde møtt betydelige vanskeligheter i Syria, spesielt for å oppdage fiendtlige droner. Likeledes er tallene fremsatt i den russiske artikkelen om ødeleggelsen av 71 av de 103 kryssermissilene som ble skutt opp mot syriske kjemiske installasjoner i april 2018, svært tvilsomme, på den ene siden på grunn av benektelsen fra franske og britiske militærmyndigheter. og amerikanere for hvem " alle missiler ville ha truffet sine mål", og ved observasjonen av den faktiske ødeleggelsen av målene etter angrepene på satellittbildene publisert etter angrepene. Russland annonserte også utviklingen av en ny versjon av Pantsir med økt ytelse, Pantsir-SM.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler