Naval Group presenterer eksklusiv teknologi for å etablere seg i Nederland

Opprinnelig publisert 28. november 2019

Direktøren for pressekontakt for selskapet Naval Group, Mr. Emmanuel Gaudez, kunngjøring på Twitter at selskapet avduker sin industrielle strategi på forsvarsutstillingen NEDS i Rotterdam. Det vesentlige elementet i kunngjøringen ligger i det datagenererte bildet som følger med den: ubåten som ble foreslått til den nederlandske marinen. Det franske selskapet gjør det samme som SEA 1000-programmet (Australia): skroget er helt dekket med ekkofrie fliser, en teknologi som ingen av konkurrentene kan tilby. Går Naval Group alt for å vinne dette markedet?

Nederlandsk ubåter av hvalross-klassen (Zr. Ms. Hvalross (1992), Zr. Fru. Zeeleeuw (1990), Zr. Fru. Dolfijn (1993) og Zr. Fru. Bruinvis (1994) må forlate tjenesten mellom 2027 og 2031 takket være en overhaling midt i livet utført i 2013 og 2019. Fra 2014 ble prinsippet om å erstatte Hvalross er registrert. DE Hvitbok 2018 i det andre vedlegget (s. 24) forklarer dette valget. Vedlegg 4 presenterer tidsplan for fornyelse av Hvalross (2,5 milliarder euro eller mer). En forespørsel om informasjon ble sendt til de viktigste ubåtprodusentene i 2018. Valget av budgiver som det skal føres eksklusive forhandlinger med vil kunne bli offentliggjort i slutten av 2019.

Det franske forslaget som ble avduket offentlig i begynnelsen av februar 2019 er ikke en Scorpene. en Scorpène Evolution på nesten 3000 tonn ble imidlertid forventet for å møte det militære behovet uttrykt av den bataviske marinen. Denne første illustrasjonen viser det som vil vise seg å bli en tilleggsversjon av Barracuda. Med den forskjellen at massen ikke er den samme fordi de fremre dykkerstengene som er uttrekkbare og foran massen på Barracuda Australsk og fransk er på denne versjonen integrert i den øvre delen av massivet.

Programmets "treff". SEA1000 besto av å foreslå en teknologi som ingen andre konkurrenter kunne tilby: propellpumpen (pumpe-jet). Thrusteren er ikke lenger en enkel propell med mer eller mindre forseggjorte former. Dette er en kåpe som inneholder en stator brukes til å sette sjøvannet i bevegelse før det "angripes" av selve propellen, her beskrevet som rotor. Det komplette systemet reduserer støy forårsaket av kavitasjon (luftbobler dannes på propellbladene og eksploderer). Dette systemet er det beste i den nyeste teknologien for øyeblikket for å redusere støyen som genereres av selve thrusteren.

Shortfin Barracuda pumpjet Defense News | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Ubåten foreslått av Naval Group til Australia som en del av SEA 1000-programmet ble kalt Shortfin Block 1A inntil den ble valgt av Canberra hvor den ble ledende i den fremtidige angrepsklassen. Avtalen gitt av Paris om integrering av en propellpumpe (pumpe-jet) til forslaget var avgjørende.

Og de eneste to illustrasjonene kommunisert av Sjøforsvarsgruppe for sitt tilbud i Nederland er forsiktige med å gi en oversikt over drivstoffet, samtidig som det etterlater tvil ettersom det er en Barracuda. Vil den tilbys med propell eller propellpumpe?

Det syntetiske bildet som formidles i dag presenterer, uten en skygge av tvil, et belegg i ekkofrie fliser over hele skroget: fra toppen av massivet til kjølen, fra baugen til styremaskinen.

Denne teknologien består av "fliser" hvis basismateriale er gummi eller syntetiske polymerer. Deres funksjon er å absorbere de akustiske bølgene til aktive sonarer (utslipp av akustiske bølger, som ligner på driften av en radar) som spesielt brukes av krigsfartøyer mot ubåter og helikoptre utstyrt med dykkerekkolodd. Begrensningene til denne teknologien ligger i dens iboende kostnad som øker konstruksjonen og fremfor alt massen som legges til skroget som det er viktig å forutse under utformingen for å kunne balansere ubåten innenfor rammen av Archimedes fremstøt. For ikke å snakke om tilleggskravene for vedlikehold av skroget og selve belegget.

Få stater har utviklet denne teknologien: Kina (minst Skriv 039A eller Yuan-klassen), USA, Japan (minst klassen Sōryū ), Storbritannia, Russland og Frankrike. Det er det spesielle tilfellet av Royal Canadian Navy inkludert klasseubåter Victoria anskaffet fra Storbritannia i 1998 (klasse Oppholder ou Type 2400) ha en ekkofri flisbelegg uten at landet har den nødvendige kompetansen til å mestre teknologien.

Å tilby ekkofrie fliser er en avgjørende komparativ fordel sammenlignet med andre forslag. Damen et SAAB har ikke denne teknologien. Deres forslag (modell 712) basert på programmet A26, uten å telle tidligere klasser av svenske ubåter, fokusert på å redusere akustiske og magnetiske signaturer. Det nye forslaget fra Naval Group vil svare på det svensk-nederlandske konsortiet som foreslår ekkolodd 2076 ved en avtale inngått 2. oktober 2019 av Damen et SAAB avec Thales Storbritannia. Mer enn et ekkolodd er det fortsettelsen av de britiske atomubåtene (SSBNs et SSN) inkludert en baugekkolodd, flankeekkolodd, en ekkoloddbølgeavskjærer, en undervannstelefon, en aktiv ekkolodd for minedeteksjon og en slept lineær antenne. En av de beste ekkoloddløsningene i verden som venter på ultralavfrekvente ekkolodd (2030-tallet).

HMS Triumph 1 crop Defense News | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
HMS Triumph, en atomangrepsubåt fra Royal Navy med skrogdekning i ekkofrie fliser. Dens forringelse fremhever hvordan den operative fordelen som tilbys krever vedlikehold for å opprettholde den. Nylige massive tap av slike fliser på US Navy Virginias på grunn av uaktsomhet fra et verft eller dets underleverandører illustrerte hvor lett denne fordelen kan gå tapt.

Sjøforsvarsgruppe søker og vil mest sannsynlig lykkes i å formørke presentasjonen til det spanske skipsbyggerselskapet Navantia som skulle avsløre på utstillingen sitt forslag basert på en tilpasning av S-80. Med støtte fra den spanske regjeringen, Navantia foreslå le S-80 Plus, et 3400 tonn nedsenket skip med større dimensjoner og tonnasje – derav S-80 Plus og nei S-80 – på grunn av vanskeligheter, spesielt under modulintegrasjonsprosjektet AIP (Luftuavhengig fremdrift). Ekkoloddsuiten samt kampsystemet er levert av amerikaneren Lockheed Martin. Forslaget til Navantia anses nå av analytikere for å være den svakeste i Nederland, og mange spår oppgivelse eller eliminering.

Sjøforsvarsgruppe forsikrer det nederlandske forsvarsdepartementet og marinen om at det kan levere teknologi som er i stand til å gjøre det mulig for fremtidige ubåter å være på samme nivå som de mest avanserte ubåtene, spesielt de som drives av atomkraft i den nordlige flåten i den russiske føderasjonen. Den franske industrimannen levner tvil om forsyningen av propellpumpen. Den generelle ideen er å tilby toppmoderne innen undervannskonstruksjon for, på et operativt nivå, å unnslippe de mest erfarne anti-ubåtsystemene, som de i Russland.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler