NATO under spenning på møter i London

Det minste vi kan si er at stemningen er tung under NATO-møtene som holdes i London i dag. Flere hendelser ser faktisk ut til å skape mer enn betydelige spenninger mellom de allierte, alt fra Tyrkisk intervensjon i Nord-Syria aux uttalelser fra den franske presidenten om et NATO som ikke klarer å ta ansvar for store saker fra det øyeblikket. I lys av diskusjonene og erklæringene som følger hverandre, er det åpenbart å foretrekke i dag å handle ensidig og aggressiv mot sine egne allierte, eller avkjøpe utstyr fra Russland, enn å foreta en objektiv vurdering av dysfunksjonene til Alliansen ...

På sidelinjen av møtet kom den amerikanske presidenten Donald Trump med svært harde og fornærmende bemerkninger overfor den franske presidenten, og som vanlig mot Frankrike generelt. Selv om den i dag konfronterer europeere med et fait acpli angående ut av INF-avtalen et Open Sky-traktaten, og at han aldri stoppet kritisere Atlanterhavsalliansen og dens kostnader for USA, nå blir han multilateralismens og NATOs apostel ved å ta anstøt av den franske presidentens "respektløse" uttalelser, og går så langt som å erklære at av alle europeiske land er Frankrike det som hadde størst behov for denne alliansen. For hva ? Mysterium... Frankrike er, i NATO, det eneste landet som har en helt nasjonal to-komponent kjernefysisk avskrekking, og en global forsvarsindustri. Det er også det eneste landet som ikke har noen amerikanske tropper på sin jord.

Emmanuel Macron Frankrike vil forbli militært engasjert i Levanten i 2019 Forsvarsnyheter | Militære allianser | FORENTE STATER
Uansett om det forblir i NATO eller ikke, vil Frankrike måtte styrke sitt forsvar for å kunne påvirke skjebnen og freden i Europa, slik president Macron ønsker.

Når det gjelder årsakene til den franske presidentens klare observasjon, som at den amerikanske tilbaketrekningen fra Nord-Syria overlot de kurdiske allierte til deres skjebne, etterfulgt av angrepet utført av Tyrkia i denne regionen, er det ikke noe ekko. Tyrkia som dessuten er fornærmet over å se Europeiske selskaper "distanserer seg" fra landet sitt etter denne intervensjonen, og som minner oss om at hvis den skulle bli angrepet, hadde den fullt ut tenkt å motta hjelp fra alle sine allierte.

Pantomimen som spilles ut i dag i London viser bare at president Macron har rett i sin oppfatning av banen fulgt i dag av Atlanterhavsalliansen overfor overdreven amerikansk makt og eliminerer enhver forestilling om multilateralisme. Ad-hominem-angrepene lansert av president Trump viser også grensene for den transatlantiske diskusjonen, og hvor raskt og heftig Washington ønsker å bringe tilbake et hode som stikker for mye ut. En ting er sikkert, hvis han ønsket å skape momentum i Frankrike for å forlate NATO, og samtidig begynne mer avansert samarbeid med Moskva med tanke på å skape en europeisk makt uavhengig av Washington og Beijing, kunne han ikke ha gjort det bedre. Hvis europeere fortsetter å ønske å delegere sitt forsvar til Washington, kan det faktisk være nødvendig for Paris å gå tilbake til en gallisk tradisjon, med muligheten til å "velge dine kriger og vinne dem".

Merk at samtidig erklærte lederen av det britiske arbeiderpartiet, Jeremy Corbin, som talte som en del av den pågående kampanjen for det kommende valget, at han var enig i kommentarene fra den franske presidenten om temaet NATO. .

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler