Vladimir Putin sporer banen for modernisering av den russiske marinen i årene som kommer

I anledning de 14. La Défense-møtene, holdt i Sotsji, definerte den russiske føderasjonens president, Vladimir Putin, de viktigste aksene for moderniseringen av marinen Russisk i årene som kommer, kommer som en del av gjeldende programmeringslov fra 2019 til 2027. I tidligere perioder hadde den russiske marinen blitt noe neglisjert, investeringene hadde vært konsentrert om bygging av patruljebåter og lette korvetter rakettoppskytningsanordning, 636.3 Forbedret Kilo-ubåter, utviklingen av Borei-programmet og det strategiske missilet Bulava. Med forsvinningen av INF-traktaten vil Russland ha mindre ty til denne flåten av lette fartøyer for å implementere kryssermissilet Kalibr, traktaten forbød bruk av denne typen missiler på landutskytere. I tillegg er moderniseringen av russiske verft fullført, og landet er nå i stand til å produsere større tonnasjeenheter igjen.

Generalisering av hypersonic Missile 3M22 Tzirkon

Den første sterke aksen som er definert av den russiske presidenten hviler, overraskende, på generaliseringen av Tzirkon-anti-skipsmissilet på så mange kampskip som mulig: fregatter, korvetter, ubåter og kystbatterier. Med en rekkevidde på mer enn 1000 km, og en hastighet på 9 Mach, er Tzirkhon i dag praktisk talt utenfor rekkevidden til alle anti-missilbeskyttelsessystemer til vestlige mariner, med unntak av jamming-systemer. I tillegg ble missilet designet for å bli implementert av den samme lanseringssilo som de som ble brukt til Kalibr cruisemissiler eller supersoniske Onyx anti-ship raketter, som nå utstyrer mange russiske skip i tjeneste eller under bygging.

Tzirkon Air Independent Propulsion AIP Missile | Forsvarsanalyse | Hypersoniske våpen og missiler
3M22 Tzirkon missile gir viktige taktiske fordeler til russiske marinenheter

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse | Hypersoniske våpen og missiler

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler