Belgia, Romania, Hellas ... disse europeiske land som stoler på den franske forsvarsindustrien

På begynnelsen av 2000-tallet, og i nesten 15 år, var den franske forsvarsindustrien ikke i stand til å signere den minste betydelige kontrakt uavhengig i Europa, og måtte konsentrere sin innsats i Midtøsten og Asia, for å opprettholde et eksportvolum forenlig med svært lav aktivitet i den nasjonale orden på den tiden. Men de siste årene ser det ut til at europeiske land, i det minste noen, igjen stoler på at denne industrien leverer stort utstyr, riktignok hjulpet av den totale økningen i forsvarsbudsjettene. Et tilbakeblikk på disse siste kontraktene signert av den franske forsvarsindustrien i Europa, samt de mest lovende aktuelle konkurransene.

Belgia, den privilegerte partneren

Hva har vi ikke hørt, og til og med lest, om den belgiske beslutningen om å anskaffe den amerikanske F35, og ikke den Rafale Fransk. Men på et knapt år har Brussel tildelt fransk forsvarsindustri to av de viktigste europeiske kontraktene de siste 30 årene. I november 2018 kunngjorde belgiske myndigheter signeringen av CaMo-kontrakten for motoriserte kapasiteter, knyttet til anskaffelsen av 382 VBMR Griffon multi-rolle pansrede kjøretøyer, og 60 franske Jaguar EBRC pansrede rekognoserings- og kampkjøretøyer, designet i fellesskap av Nexter, Arquus og Thales, for et beløp på 1,6 milliarder euro. Ikke bare anskaffer Belgia de nyeste franske pansrede kjøretøyene, men de gjør det med sikte på å optimere interoperabiliteten til sine styrker med franske styrker, i en tilnærming med omfattende industrielt og operativt samarbeid.

VBMR griffon nærbilde 1 Forsvarsanalyse | Belgia | Konstruksjon av militære fly
VBMR Griffon er bestemt til å bli ryggraden i de franske styrkene

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Belgique | Construction aéronautique militaire

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler