Modernisering av russiske Ka52M-angrepshelikoptre tar form

I mai 2019 kunngjorde det russiske forsvarsdepartementet sin intensjon om å bestille 30 nye Ka52-kamphelikoptre for levering innen 2022, og å oppgrader 114 fra eksisterende Ka52 standard M, basert på tilbakemeldinger fra styrker utplassert i Syria. Men siden den gang så det ikke ut til at det virkelig ble noe av denne kunngjøringen. Men ting er i ferd med å endre seg, siden ifølge selskapet Russian Helicopters skal Forsvarsdepartementet signere, i løpet av 2020, en global kontrakt for å modernisere sammenlignbare Ka52M til den som ble signert for moderniseringen av Mi28MN i år, og som låste opp forhandlingene mellom industrimannen Mil og russiske myndigheter.

Det er sannsynlig at Forsvarsdepartementet, slik det gjorde med Mi28MN, har til hensikt å dra fordel av en ekstremt konkurransedyktig pris for denne massemoderniseringen, og at denne latensperioden delvis var ment å bringe produsenten til mer rettferdige budsjettkrav, spesielt siden denne kontrakten er ledsaget av en bestilling av nye 30 apparater å styrke det russiske luftvåpenet.

MI28MN Forsvarsnyheter | Syrisk konflikt | Konstruksjon av militærhelikoptre
Før Ka52 var det Mi28 som var gjenstand for en global moderniseringskontrakt fra det russiske forsvarsdepartementet.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Syrisk konflikt | Konstruksjon av militære helikoptre

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler