Indian Army ønsker å anskaffe 200 kampvogner for infanteri

Ettersom spenningen med Pakistan fortsetter å øke, lanserer den indiske hæren en prosedyre for å anskaffe 200 kampvogner for infanteri å "holde linjen" mot Pakistan. Disse pansrede kjøretøyene vil måtte erstatte de russiskproduserte BRMD-rekognoseringskjøretøyene som har vært i bruk til nå, og som nå anses som uegnet for ildkraft, beskyttelse og kommunikasjonsbehov til de indiske styrkene.

Spesifikasjonene presentert av den indiske generalstaben krever høy mobilitet i terrenget, spesielt i fjellterreng, med evnen til å operere i møte med betydelige termiske amplituder, fra +45° til -0°. Panservognen skal kunne transportere 2 tonn last, inkludert mannskap, transportert personell og ammunisjon. Den må være lufttransportabel med C17- eller Il76-fly. Den forespurte bevæpningen inkluderer et tårn utstyrt med en 30 mm kanon, en 7,62 mm maskingevær og to "fire and forget" antitankmissiler med en rekkevidde på over 4 km, og hvis sjanser for suksess overstiger 90%. Når det gjelder beskyttelse, hvis rustningskravene ikke er spesifisert, er det spesifisert at rustningen må kunne beskytte seg mot panservernraketter og raketter, noe som tyder på at rustningen må være utstyrt med et system Hard-kill og Soft-Kill . Til slutt, når det gjelder mobilitet, må IFV nå en hastighet på 80 km/t på veien, og være amfibie.

VBCI T40 Defense News | Indo-pakistansk konflikt | Bygging av pansrede kjøretøy
Nexters VBCI 2 utstyrt med T40 Turret

Blant de pansrede kjøretøyene som sannsynligvis vil møte denne etterspørselen, er VBCI 2 fra Nexter kan være en meget god kandidat for denne anbudskonkurransen. Dens 8×8-konfigurasjon tilbyr utmerket mobilitet i fjellområder, og det pansrede kjøretøyet er designet for å operere ved brede temperaturområder. T40-tårnet, som utstyrer EBRC Jaguar, har den formidable fransk-britiske 40 mm T40-kanonen, og en dobbel rakettutskyter for MMP anti-tank missiler som er i stand til å treffe mål, selv skjulte, på mer enn 5 km. Den kan bære 7 væpnede soldater, og kan motta et Hard/Soft Kill-beskyttelsessystem. På den annen side har den ikke autonome amfibiske evner, slik som vannjet-fremdrift, selv om dette med stor sannsynlighet er mulig.

Russland kunne foreslå den nye VPK-7829 Bumerang i VC-versjonI K-17, en ny generasjon 25-tonns pansrede kjøretøy beregnet på å erstatte BTR og BRMD i de russiske styrkene. I denne konfigurasjonen har Bumerang et Epoch-tårn utstyrt med en 2 mm 42A30-kanon, et 7,62 mm maskingevær og en dobbel rakettutskyter som bruker Kornet 9M113M anti-tank missil, versjon skyt og glem Kornet D. Den kan utstyres med et aktivt beskyttelsessystem som Arena-M. Dette 8×8 pansrede kjøretøyet drives av en 510 hk motor, og tilbyr et kraft/vekt-forhold på 20 hk/tonn som garanterer utmerket terrengmobilitet og en topphastighet på 100 km/t. I tillegg har den 2 turbojetfly for å sikre dens amfibiske fremdrift.

VPK7829 Bumerag Defense News | Indo-pakistansk konflikt | Bygging av pansrede kjøretøy
VPK-7829 Bumerang utstyrt med Epoch-tårnet

Indisk industri har også utviklet en VCI som oppfyller disse spesifikasjonene. Designet av DRDO og Tata Motor, WhAp (i hovedillustrasjonen av artikkelen) er et 8-tonns 8×26 pansret kjøretøy drevet av en 600 hk motor, og utstyrt med et tårn montert med en 30 mm kanon, en 7,62 mm maskingevær, og en dobbel rakettkaster for AT-4 eller AT-5 missiler, generasjoner eldre enn MMP eller Kornet-M. Det pansrede kjøretøyet er ment å erstatte BMP-2 i tjeneste med den indiske hæren. WhAp vil absolutt bli foretrukket av programmet på grunn av dets indiske opprinnelse, men dets eksperimentelle karakter, og mangelen på modenhet som følger med det, gjør det ikke til den ideelle kandidaten til å være i frontlinjen mot de pakistanske styrkene.

Hvis de russiske pansrede kjøretøyene har mange ubestridelige fordeler, har Nexters IFV siden begynnelsen av tiåret vist eksemplarisk pålitelighet, spesielt i eksterne operasjoner, i spesielt krevende afrikanske teatre. Andre modeller vil sannsynligvis også bli foreslått, av Tyskland, Israel, Sør-Korea og muligens Tyrkia, men konkurransen bør konsentreres rundt disse to pansrede kjøretøyene fra New Delhis to hovedpartnere når det gjelder forsvarsutstyr.Forsvar, og lokalt produsert Whap. Så lenge Paris benytter anledningen til også å bestille en batch av VBCI 2 beregnet på å styrke sin høyintensitetskomponent, kan Frankrike mer enn forsvare sine sjanser i denne saken.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler