Den amerikanske hæren ønsker at en TITAN skal styre strømmen av digital informasjon på slagmarken

- Annonse -

Digital informasjon har blitt en viktig komponent for engasjementet til en moderne væpnet styrke, som ammunisjon, drivstoff og støttesystemer (artilleri, ingeniørarbeid, luftstøtte, etc.). Men etter hvert som behovet vokste, og teknologien avanserte, ble informasjonskildene mangedoblet, og det samme gjorde antallet tilgangspunkter til denne informasjonen. Faktisk er det i dag umulig å få tilgang til all informasjon som faktisk er tilgjengelig i et operasjonsområde, siden systemene er komplekse og ikke er designet for å kommunisere med hverandre.

Dette vil være nettopp rollen til Tactical Intelligence Targeting Access Node, eller TITAN, et pansret kjøretøy designet for å motta, behandle og distribuere all denne informasjonen i et formatert informasjonssystem for å bekjempe enheter og hovedkvarter. Konkret vil TITAN ha flere oppdrag:

  • motta og lagre all informasjon tilgjengelig om operasjonssalen. Dette inkluderer overvåkingsradarer på slagmarken, elektroniske avlyttingssystemer, informasjon fra utplasserte enheter, som er innhentet av overvåkingsdroner og taktiske droner, luftsystemer (F35, SIGINT etc.), militære satellitter og sivile.
  • Slå sammen, prioriter, analyser og konsolider denne informasjonen i ett enkelt format og grensesnitt for standardisert, rask og forenklet tilgang
  • Distribuer denne informasjonen formatert på fremtidens informasjonssystem Battle Management Kommando og kommunikasjon, som definerer standarden for utveksling og tilgang til informasjon fra den amerikanske hæren, og formatet for utveksling av data med andre systemer, enten det er nasjonalt (US Navy, Air Force) eller allierte (NATO).

For å takle en slik informasjonsflyt, må TITAN være både skalerbar og skalær, for å kunne integrere nye informasjonsbehandlingsteknologier, for eksempel nye informasjonskilder som kommer garantert snart, samt utstyr beregnet på å øke kapasiteten for lagring, behandling og distribusjon av informasjon. I denne forstand vil TITAN være et sentralt element i Fremtidig langdistanse Precision Fire-program, en av hovedbyggesteinene i superprogrammet «Big 6», lansert for å sikre den amerikanske hærens teknologiske og operasjonelle overlegenhet på slagmarken i tiårene som kommer.

- Annonse -
Titan-konsept Forsvarsnyheter | EMP elektromagnetiske pulsvåpen | Bygging av pansrede kjøretøy
Presentasjon av TITAN-programmet

Faktum gjenstår at det er langt fra enkelt å designe og produsere et slikt pansret kjøretøy, siden det er så mange problemer. For det første må den ha en meget betydelig elektrisk produksjonskapasitet, langt utover det et tradisjonelt pansret kjøretøy kan produsere. Som programmet ment å designe et amerikansk høyenergi-laser-luftvernsystemn, denbruk av en turbin kombinert med høykapasitetsbatterier dedikert til denne funksjonen alene ser ut til å være en løsning. Men denne løsningen tar mye plass, og bruker mye drivstoff for å drive kontinuerlig. Likeledes, i tillegg til beskyttelse mot lett ammunisjon og splinter, må TITAN også beskyttes mot elektromagnetisk stråling, og spesielt mot Elektromagnetiske pulsvåpen i stand til å skade alle elektroniske kretser innenfor en radius på noen få hundre meter. Den må også sørge for kjøling av de elektroniske systemene og kabinen som huser operatørene, og skape en betydelig varmeavgivelse rundt kjøretøyet, noe som gjør det til et godt synlig mål for alle motstanderens infrarøde systemer. Til slutt, og dette vil trolig være den største utfordringen, vil det være nødvendig å samle alle disse elementene i et pansret kjøretøy, av natur mindre enn et fly eller et kampskip.

Dessuten liker tidlig luftvarsling (Awacs) eller etterretningsfly og elektronisk avlytting (SIGINT), er TITAN-ene ment å bli sentrale deler av det amerikanske systemet på slagmarken, og derfor privilegerte mål for motstanderen, som ikke vil unnlate å designe utstyr og taktikk for dem. eliminere fra de første minuttene av engasjementet. . Faktisk vil den amerikanske hæren trenge å ha et betydelig antall av disse systemene som opererer i belastningsdeling og replikering, for å opprettholde tilgjengeligheten til tjenesten selv i tilfelle betydelig slitasje.

DwpNQKIWoAAmfUF Forsvarsnyheter | EMP elektromagnetiske pulsvåpen | Bygging av pansrede kjøretøy
Konseptvisning av det fransk-tyske MGCS-programmet

Behovet dekket av TITAN-programmet finnes i Europa så vel som i USA. Vi kan derfor forvente at et lignende program dukker opp, enten innenfor rammen av permanent strukturert europeisk samarbeid, eller innenfor rammen av fransk-tyske programmer som Main Ground Combat System av ny generasjon stridsvogner, eller CIFS angående artillerisystemer.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler